Escalation map pack voor Black Ops bevestigd

Het is bevestigd dat de tweede map pack voor Call of Duty: Black Ops de naam Escalation draagt en uitkomt op 3 mei voor Xbox 360. Het pakket bevat, zoals reeds werd verwacht, een viertal multiplayer-maps en een nieuwe level voor de zombiemodus. In de map Hotel wordt een vuurgevecht uitgevochten op het dak van een luxe hotel en casino in Havana. Convoy is een map die korteafstandsgevechten biedt in een setting van een Amerikaans konvooi dat in een hinderlaag is gelopen. Zoo speelt zich af in een verlaten Russische dierentuin. Stockpile plaatst spelers in een afgelegen boerendorpje in Rusland, waar geheime gebouwen voor massavernietigingswapens staan.

AD legt link tussen schietpartij Alphen en Call of Duty

Het Algemeen Dagblad heeft op zijn website de schietpartij in Alphen aan de Rijn door Tristan van der Vlis gelinkt met Call of Duty: Modern Warfare 2. De game zou volgens bekenden geïnstalleerd staan op de in beslag genomen PC van Van der Vlis, schrijft het AD. "In dat spel komt een level voor waarin weerloze burgers onder schot worden genomen. De beelden vertonen ijzingwekkende overeenkomsten met de gebeurtenissen in Alphen." De krant verwijst hier naar de beruchte missie No Russian. Hierin is de speler als een geïnfiltreerde soldaat betrokken bij de slachting van onschuldige reizigers op een vliegveld.

Activision: 'Guitar Hero neemt slechts een pauze'

Guitar Hero is volgens Dan Winters, head of developer relations bij Activision, niet definitief stopgezet en neemt dit jaar slechts een pauze. "We blijven het ondersteunen; het merk gaat niet verdwijnen. We maken gewoon geen nieuw spel dit jaar." Niet alleen Guitar Hero en DJ Hero werden begin dit jaar geannuleerd, ook werden de deuren van Bizarre Creations gesloten, werden vijfhonderd mensen op straat gezet en is de ontwikkeling van een Tony Hawk-game en True Crime: Hong Kong gestopt. Tony Hawk verklapte maandag dat er al wordt gewerkt aan een nieuwe deel in de skateboardserie. Deze zou in 2012 kunnen uitkomen.

Remedy: 'Onze technologie wordt beter dan die van L.A. Noire'

Alan Wake-ontwikkelaar Remedy kan volgens CEO Matthias Myllyrinn met een nieuwe techniek personages in een game realistischer weergeven dan Rockstar Games en Team Bondi doen in L.A. Noire. Myllyrinn zegt dat L.A. Noire de lat hoog heeft gelegd, maar dat Remedy daar weer bovenuit wil komen. Dat wil de studio doen met een nieuwe techniek van animator John Root. De Finse studio maakt met deze techniek een gedetailleerde scan van een acteur waarin ook 64 gezichtsposities worden gedefinieerd. Volgens Remedy is het hiermee mogelijk om elke emotie te animeren.

Dead Rising 2: Off the Record heeft Frank West en coöp

Capcom heeft de spin-off-game Dead Rising 2: Off the Record in ontwikkeling voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360. De game draait om Frank West, de hoofdrolspeler uit het eerste deel. InsideGamer omschrijft Off the Record als een "what if-scenario dat uitlegt wat er met het Fortune City Incident gebeurd zou zijn" als Frank West daar was geweest. Ook bevat de game een coöperatieve modus waarin Frank West en Chuck Greene, de hoofdrolspeler uit Dead Rising 2, het samen tegen de hordes aan zombies kunnen opnemen. Of het een online of offline coöpmodus betreft is nog onbekend.

Makers Devil May Cry komen met Dragon's Dogma

Capcom werkt aan Dragon's Dogma, een game van de hand van verschillende mensen achter de Devil May Cry-serie. De game komt in 2012 uit voor PlayStation 3 en Xbox 360. In Dragon's Dogma creëert de speler zijn eigen held die door een draak gekozen is voor een speciale taak. Omdat deze draak het hart van het hoofdpersonage heeft gestolen, staat hij constant met hem in contact. In Dragon's Dogma moet de speler in een grote open wereld, gevuld met missies en monsters op zoek naar de draak.