Hitman: Absolution aangekondigd voor 2012

Uitgever Square Enix heeft onlangs bevestigd dat er volgend jaar een nieuw deel in de Hitman-serie uitkomt, genaamd Absolution. Hitman: Absolution wordt ontwikkeld door IO Interactive en draait op de nieuwe Glacier 2-engine. Volgens Square Enix voelt de game bekend aan, maar "verschilt deze desondanks behoorlijk van eerdere Hitman-games." Het verhaal draait wederom om Agent 47, die dit keer verstrikt raakt in een samenzwering tegen zijn persoon. Hitman: Absolution verschijnt in 2012 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. De laatste game, Hitman: Blood Money, stamt uit 2006.

'PSN over enkele dagen online'

Het PlayStation Network gaat binnen 'enkele dagen' weer online. Dat meldt Sony via de eigen PlayStation Blog. Een exactere datum kan het bedrijf op dit moment echter niet noemen. Sony beloofde op 1 mei dat het PlayStation Network afgelopen week weer zou worden opgestart, maar deze deadline werd niet gehaald omdat het bedrijf nog niet klaar was met de vernieuwde beveiliging. Na de hackaanval van medio april heeft de beveiliging van het opnieuw opgebouwde netwerk de hoogste prioriteit. Naast wanneer precies, is het ook onduidelijk welke diensten er exact online zullen zijn binnen de gestelde termijn. Sony gaf eerder aan dat diverse diensten in fases online worden gezet. Gaming, chatten en vriendenlijsten zouden als eerste weer beschikbaar zijn, de PlayStation Store moet later volgen.

Duke Nukem Forever-demo mogelijk in aantocht

Een herinneringsmail aan consumenten die Duke Nukem Forever voorbesteld hebben of de Game of the Year-edition van Borderlands hebben gekocht en de daarbij inbegrepen code hebben ingevoerd, doet vermoeden dat er een demo van Duke Nukem Forever in aantocht is. De ontvangers van de mail wordt gevraagd om voor 15 mei te bevestigen op welk platform zij de demo willen spelen. Hoewel ontwikkelaar Gearbox Software de komst van de demo niet kon bevestigen, liet het wel weten dat een aankondiging met meer details hierover aanstaande is. De demo werd al geruime tijd geleden aangekondigd, maar vooralsnog bleef een concrete releasedatum uit. Het volledige spel ligt 10 juni in de winkels.

World of Warcraft-abonnees op laagste niveau sinds 2008

De MMORPG World of Warcraft kent momenteel 11,4 miljoen abonnees, een aantal dat vlak na de release van de derde uitbreiding voor het spel, Cataclysm, nog boven de 12 miljoen lag. Dit blijkt uit financiële cijfers die uitgever Blizzard gisteren naar buiten heeft gebracht. Voor het verschijnen van de tweede uitbreiding, Wrath of the Lich King, stond het aantal op ongeveer 11 miljoen, waar na de release zo'n 500.000 abonnees bijkwamen. Blizzard maakte verder bekend het dit kalenderjaar geen nieuwe uitbreiding voor de MMORPG uit zal brengen.

Soulcalibur V aangekondigd

Op een persevenement in Dubai, georganiseerd door Namco Bandai, is het vijfde deel in de Soulcalibur-serie officieel aangekondigd. Soulcalibur V verschijnt voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en moet volgend jaar uitkomen. De producer van het spel, Hisaharu Tago, belooft nieuwe personages en features. Een trailer van het spel liet onder meer Siegfried en Nightmare zien. Op het persevenement kregen naast de aankondiging van Soulcalibur V een aantal andere titels uit de stal van Namco Bandai een releasedatum. Zo komen Dark Souls, Armored Core V en de nieuwe Ace Combat in oktober uit.