Battlefield 3 mogelijk niet naar Steam

Battlefield 3 is bij zijn release op 27 oktober mogelijk niet verkrijgbaar via Steam. Dit blijkt uit een inmiddels verwijderde lijst op Battlefield.com met daarop de verwachte digitale retailers die het spel zullen aanbieden. Hoewel uitgever Electronic Arts nog niet gereageerd heeft op het ontbreken van Steam, is het waarschijnlijk dat deze situatie te maken heeft met het conflict tussen Valve en EA. De partijen zijn het momenteel niet eens over de manier waarop het naar buiten brengen van nieuws en updates voor spellen in zijn werk gaat op Steam. EA wil als uitgever zelf patches voor zijn games kunnen uitbrengen, om zo in direct contact te staan met zijn klanten. Dit is niet mogelijk met Steam; wanneer een game op Steam gekocht is, verloopt het updaten van die game ook via dat platform. Hierom besloot EA enkele van zijn titels van Steam af te halen. Zo is sinds enkele weken Crysis 2 niet meer verkrijgbaar en kwam ook Alice: Madness Returns niet op Steam uit. Beide games zijn nog wel verkrijgbaar via andere digitale retailers en via EA's eigen platform Origin.

Limbo 20 juli naar PS3, PC-versie in augustus

Limbo komt op 20 juli uit voor PlayStation Network. PC-gamers moeten geduld hebben tot 2 augustus, wanneer de game ook op Steam verschijnt. Dit meldt CVG. De PlayStation 3-versie van Limbo komt een jaar na de bekroonde Xbox 360-versie, die op 21 juli 2010 uitkwam. Voorafgaand aan de release brengt ontwikkelaar PlayDead de soundtrack van het spel uit op iTunes, op 11 juli. In de duistere tweedimensionale platformgame Limbo besturen spelers een jongetje dat in zwart-witomgevingen op zoek gaat naar zijn zusje. Daarbij moeten zij puzzels oplossen, die zich niet zo makkelijk laten raden. Ontwikkelaar Playdead heeft de game zo ontwikkeld dat spelers eerst een aantal keer op brute wijze dood moeten gaan, voor ze de oplossing van een puzzel ontdekken.

Burnout Crash oorspronkelijk in ontwikkeling voor Wii

De downloadbare game Burnout Crash begon als een Wii-titel waarin spelers met de Wii-afstandsbediening hun eigen wegen moesten tekenen. Dit zegt Criterion-baas Alex Ward in een interview met website Giant Bomb. Afgelopen week werden tijdens het Summer Showcase-evenement van uitgever Electronic de eerste beelden getoond van Burnout Crash. Tijdens het evenement zei Ward dat het spel op de Wii spelers nog volledig vrijliet in het bouwen van wegen. Inmiddels is de game aangekondigd voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network, en wordt er gebruikgemaakt van omgevingen ontworpen door Criterion zelf. De Wii-versie is komen te vervallen.

'Geen DirectX 9-ondersteuning voor Battlefield 3'

Om Battlefield 3 op PC te kunnen spelen, hebben gamers mogelijk minimaal een videokaart nodig die DirectX 10 ondersteunt. Dat blijkt uit een inmiddels verwijderde lijst met systeemeisen voor het spel, die stond op de website van winkel GameStop. Volgens de lijst, ontdekt door Gamerzines, hebben spelers minimaal Windows Vista nodig, een Core 2 Duo-processor die draait op 2 gigahertz, een DirectX 10-videokaart en 2 gigabyte aan werkgeheugen. De discversie vereist bovendien 15 gigabyte aan vrije hardeschijfruimte, voor de digitale versie is dat 10 gigabyte.

Bigpoint en Spil Games gaan samenwerken in casual games-markt

Ontwikkelaar van casual games Bigpoint gaat samenwerken met het in Nederland gevestigde Spil Games. Spil Games specialiseert zich in het uitbrengen van casual en sociale games via internetportalen. Bigpoint, gevestigd in Duitsland, is onder meer bekend van browsergames als Battlestar Galactica en DarkOrbit. De ontwikkelaar brengt als eerste titel ZooMumba naar Spil, maar gaat in de toekomst ook een aantal andere games beschikbaar stellen. De CEO van Spil Games, Peter Driessen, laat weten verheugd te zijn over de samenwerking. "Ik ben al lang fan van de manier waarop Bigpoint innoveert binnen de wereld van browsergames en het verheugt me dat ik ze mag verwelkomen binnen ons nog altijd groeiende platform voor social gaming."