Drie Anonymous-leden opgepakt in verband met Sony-hack  

De Spaanse politie heeft onlangs drie leden van de hackersgroepering Anonymous opgepakt. Een van hen was in het bezit van een server die werd gebruikt om DDoS-aanvallen te lanceren op onder meer de PlayStation Store, zo meldt de website van het politieorgaan. De server werd naar verluidt eerder al gebruikt om soortgelijke aanvallen te lanceren op een aantal website van banken en regeringen zoals die van Egypte, Algerije, Libië en Chili. De politie heeft voor zijn onderzoek naar de drie verdachten meer dan twee miljoen regels aan chatlogs doorgelicht, om zo hun locatie te achterhalen en genoeg bewijs te verzamelen voor een arrestatiebevel.

Microsoft: 'First party-titels krijgen uiteindelijk allemaal Kinect'  

De baas van Microsoft Game Studios, Phil Spencer, heeft zich uitgelaten over de rol van Kinect in toekomstige first party-titels. Hij stelt dat de interne studio's niets verplicht wordt op het moment, maar dat er uiteindelijk wel naar een situatie wordt toegewerkt waarin iedere first party-game Kinect ondersteunt. "Het is geen regel dat alles wat we binnen onze first party-line-up Kinect moet ondersteunen. Maar ik moet wel zeggen dat er zaken zijn die gewoon veel makkelijker kunnen worden gemaakt [met Kinect], dus ja, uiteindelijk zul je het wel in al onze titels terug gaan zien", aldus Spencer.  

Waarde Nintendo-aandeel daalt opnieuw  

Nintendo's aandelen zijn met nog eens 4,6 procent gekelderd sinds de aankondiging van de Wii U. Direct na de onthulling van het apparaat op de E3 zag de koers als een daling van 5,7 procent. Dit meldt website Gamespot. De recente dalingen brachten de waarde van een Nintendo-aandeel terug tot 16.160 Yen (ongeveer 130 euro). De aandelen staan daarmee op hun laagste punt sinds vijf jaar. 

Frank O'Connor: 'we willen Bungie niet nadoen'  

Frank O'Connor van 343 Industries, de studio die de Halo-franchise voortzet sinds Bungie is gestopt, gaat niet proberen na te bootsen wat Bungie deed met de Halo-serie. Dit liet hij weten in een interview met website CVG. O'Connor kwam met het antwoord toen hem gevraagd werd over de druk die komt kijken bij het op moeten boksen tegen een studio als Bungie. "De studio [343 industries] zal nooit negeren en vergeten wat Halo zo succesvol maakt, maar we zullen ook nooit nadoen wat Bungie deed."

Met deze nieuwtjes kunnen we de hectische E3-week afsluiten. Maar dat de beurs voorbij is, wil niet zeggen dat we jullie niet meer gaan voorzien van E3-gerelateerde content. De komende weken kunnen jullie nog vele previews en achtergronden verwachten over de gebeurtenissen en gespeelde games op de E3. Daar zul je echter nog even op moeten wachten, dus kun je in de tussentijd nog eens onze videoreportages terugkijken, of op je gemak de belangrijkste nieuwsberichten en trailers van eerder deze week bekijken. De linkjes naar de desbetreffende dagen en reportages van de E3 staan hieronder opgesomd:
Dag 0 
Dag 1
 
Dag 2
 
Dag 3

Gamer @ E3 2011: De vooruitblik
Gamer @ E3 2011: De persconferenties
Gamer @ E3 2011: spelen met games en de Wii U
Gamer @ E3 2011: spelen met de Vita en Battlefield 3

Al het nieuws live vanuit Los Angeles: Gamer.nl/E3