Nieuws

Ask Gamers Anything - Week 4

Over audio en hardware

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Door wekelijks een vragenlijst uit te zetten via de websites van Gamer.nl en Power Unlimited hopen wij inzicht te krijgen in wat jullie bezighoudt. Door jullie interesses en bezigheden te bestuderen kunnen wij maatwerk leveren wat betreft video’s, teksten en andere content.

We waarderen jullie deelname enorm en nemen jullie feedback serieus. We blijven dit onderzoek daarom kort houden, proberen een betere balans te vinden tussen onderwerpen waar jullie en wij beiden wat aan hebben en zullen aandacht besteden aan het formuleren van de vragen, antwoorden en opties. 

Deze week hebben we de uitslag van de vorige lijst. Ondertussen zijn we achter de schermen bezig om het concept van de onderzoeken te verbeteren; daar komen we later op terug!

Audio-setup

Geluid bij games is ongemerkt een van de belangrijkste onderdelen van de game-ervaring. Niet alleen wil je de muziek en actie zo goed mogelijk beleven, maar ook lokalisatie is essentieel bij multiplayergames. Daarom waren we deze week benieuwd naar de audio-setup van onze bezoekers.

Tegen onze verwachtingen in is de gaming headset niet het populairste stuk hardware, maar een externe speakerset. 34,8 procent geeft namelijk aan speakers, soundbars of andere externe hardware gebruiken. Toch blijft ook de headset populair: bijna een derde van de respondenten zegt voornamelijk een gaming headset te gebruiken en nog eens 8,8 procent een headset die niet per se bedoeld is voor games.

Daarin is een lichte discrepantie tussen leeftijdsgroepen te zien: jongere deelnemers gebruiken vaker een headset dan oudere deelnemers. Tot slot gebruikt een aardig gedeelte van onze bezoekers meestal gewoon de speakers van de tv: 23,8 procent.

Bose Smart Soundbar 300

Koopadvies

Wie een headset aanschaft, heeft uiteraard een hoop aspecten om op te letten. Wij waren benieuwd naar wat de allerbelangrijkste factor is, waarvan audiokwaliteit er onder headsetgebruikers met kop en schouders bovenuit steekt: 72,2 procent zegt dat deze factor het belangrijkste is. De prijs en het comfort zijn stukken minder belangrijk, en vrijwel niemand koopt een headset om de blits te maken.

We vroegen ook bij wie headsetgebruikers dan te rade gaan als ze op zoek zijn naar een nieuw model. Maar liefst 86,3 procent van de headsetgebruikers laat zich het liefst adviseren door grote hardwareplatformen als Hardware.info en Tweakers.net. Slechts 9,6 procent zoekt het liefst een koopadvies van gamingwebsites als Gamer.nl en PU.nl. We vonden overigens wel een verschil tussen beide websites. Zo is 57,1 procent van de deelnemers die uitgaat van het oordeel van gaming websites afkomstig van PU.nl, ten opzichte van 42,9 procent aan Gamer.nl-bezoekers.

Een enkeling zegt advies te zoeken bij vrienden of familie. Ook was er één respondent die in een muziekwinkel werkt, waar een hoop expertise aanwezig is. Gaaf!

Hardwarenieuws

Uiteraard plaatsen we op onze websites ook hardwarenieuws, maar vinden jullie dat wel interessant? Gelukkig zegt maar 15,8 procent hardwarenieuws totaal niet te volgen. De rest volgt vooral nieuws over één stuk specifiek hardware wanneer ze daarin geïnteresseerd zijn, zoals de Oculus Quest 2, of enkel in een aantal categorieën. Precies een kwart van de deelnemers volgt hardwarenieuws op de voet. Daarin is duidelijk te zien dat bezoekers van Gamer.nl iets geïnteresseerder zijn in hardware dan bezoekers van PU.nl. Die trend zien we overigens altijd.

We vroegen ook wélke categorieën nou het interessantst zijn volgens onze bezoekers. Televisies zijn duidelijk het populairst (15,7 procent), op de voet gevolgd door audiohardware als headsets en speakers (14,7 procent). Iets daaronder vinden we controllers en game-pc’s en -laptops (12,3 en 11,4 procent) en een ongeveer gelijke interesse in vr-brillen, videokaarten en monitoren (zo’n 10 procent). Opslag en overige pc-componenten zijn niet zo populair onder bezoekers.

Waar vinden bezoekers dan hun hardwarenieuws? Net zoals bij advies over headsets zijn techwebsites met 37,2 procent het populairst. Het verschil met gamingwebsites is ditmaal echter veel kleiner: 30 procent zegt op sites als PU.nl en Gamer.nl nieuws te lezen. Net zoveel mensen geven daarnaast aan hardwarenieuws te volgen op YouTube.

Het grootste gedeelte van onze bezoekers geeft in ieder geval aan meer hardwarenieuws te willen zien, mits het gerelateerd is aan games (28,8 procent). 20,1 procent wil zelfs meer algemeen hardwarenieuws op de sites zien. 26,1 procent geeft echter aan dat het zo wel goed is, en een kwart maakt het niet zoveel uit. Mag ook!

Quest 2

Dit artikel delen:

Lees meer

De PlayStation Plus-games van mei zijn aangekondigd Lanceringstrailer van PS5-game Returnal uitgebracht
1

Reacties op: Ask Gamers Anything - Week 4

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Mandmao

    • 28 april 2021 17:09
    Ik weet niet in welke mate jullie hierover kunnen uitweiden, maar hoe verhouden deze resultaten zich bijvoorbeeld met het aantal clicks? Worden de artikelen met hardwarenieuws daadwerkelijk door ~15,8% van de bezoekers bezocht of ligt dat toch anders? Interessant om te weten in hoeverre zo'n vragenlijst representatief is voor de bezoekers. :)

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.