Net op het moment dat we in de veronderstelling waren dat de striphelden voorlopig niet meer zouden fungeren als hoofdpersonage voor videospellen, kwam ontwikkelaar Krome Studios ongeveer een jaar geleden met Hellboy: Science of Evil op de proppen. Na de aankondiging en wat beeldmateriaal werd het echter opvallend stil rondom deze titel. Desalniettemin zijn vandaag nieuwe screenshots vrijgegeven van dit spel, dat vanaf 27 juni in de schappen ligt.

Screenshots van de psp-versie.

In Hellboy: Science of Evil kruip je logischerwijs in de huid van de breed gespierde Hellboy en ga je de strijd aan met menig soldatenleger. Om de gevechten tot een goed einde te brengen, heb je de beschikking over een hoop superkrachten. Bovendien is de omgeving volledig vernietigbaar en kun je niet alleen je tegenstanders, maar ook het omringende landschap met de grond gelijkmaken. Het verhaal van Science of Evil is gebaseerd op het originele plot van de strip, waardoor ook de overige personages uit de serie een rol in het spel toebedeeld krijgen.

Screenshots van de Playstation 3- en 360-versie. Voor alle nieuwe screenshots kun je uiteraard terecht op de gamepagina.

Van de populaire strip Hellboy is reeds eerder een spel verschenen, maar dat was zo verschrikkelijk slecht dat het eigenlijk niet in één zin genoemd mag worden met het legendarische hoofpersonage. Laten we dus hopen dat Krome Studios het er ietwat beter vanaf brengt met het actiespel Hellboy: The Science of Evil.