Hellblade krijgt pc-versie met mods en 4K-resolutie | Gamer.nl

Hellblade krijgt pc-versie met mods en 4K-resolutie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game komt ook naar de PlayStation 4. Ninja Theory noemt Hellblade een 'onafhankelijke AAA-game', en zal de game zelf uitgeven. Creative director Tameem Antoniades meldt dat "pc ons een vrijheid geeft die we eerder niet hadden. We kijken hoe we dit project [Hellblade] aanpakken en of er betere manieren zijn dan het traditionele verdienmodel van AAA-consolegames. Consoles beginnen in te lopen op de pc, maar ik denk dat ze jaren achterlopen op platforms zoals Steam."

4K-resolutie en mods

Ninja Theory wil de game volgens PC Gamer 4K-ondersteuning en mogelijk ook mod-ondersteuning geven. Over mods zegt Antoniades: "Ik denk dat we spelers en fans de kans moeten geven om toe te voegen aan de game, onverwachte dingen te doen en ideeën of uitbreidingen bedenken die het spel verrijken."

Hellblade is gebaseerd op een Keltische mythe waarin hoofdpersonage Senua de onderwereld moet doorkruisen en trotseren. De game draait om vlotte gevechten, maar ook om diepe personages en een sterk verhaal. De game moet dit jaar uitkomen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou