Heel wat details van Rock Band bekend gemaakt | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

In de laatste editie van het Amerikaanse gamestijdschrift Game Informerzijn heel wat details bekend gemaakt rondom Rock Band. Zo zal het nietmoeilijk zijn om een hele band samen te krijgen dankzij nieuwecommunity mogelijkheden. Hoe dit echter precies werkt is nog nietduidelijk.

Er zijn vier verschillende campagnes, elk voor één van de intsrumenten:gitaar, basgitaar, drums en zang. Je kunt ze allemaal alleendoorspelen, maar ook met de hele band samen. Waarschijnlijk kan iedervoor zichzelf een eigen moeilijkheidsgraad kiezen. Bovendien kunnen jijen je band online rocken.

De indeling van het scherm zal als volgt zijn: de gitaar zal links inbeeld komen, de basgitaar rechts, de drums onder in het midden en hetzanggedeelte speelt zich boven in het midden af. Bovendien zullen defretboards doorzichtig zijn, zodat je kunt zien wat er op deachtergrond gebeurt.

Verder zullen de twee gitaren elk tien knoppen hebben. Vijf daarvanworden gebruikt voor 'gewoon' spelen, à la Guitar Hero. De overigeknoppen zitten dichter op de body van de gitaar, voor speciale acties.Ook zijn er vijf verschillende geluidseffecten, die je aan jeinstrument kunt koppelen: Flange, Wah, Chorus, Echo en de whammy bardie je "star power" activeert.

Voor de zang wordt software gebruikt die schijnbaar individueleklinkers en mdedklinkers oppikt. Doe je dit goed genoeg, dan kun jebeginnen aan je eigen freestyle. Ook met zang is een soort "star power"op te bouwen. Voor stukken zonder zang, kan de microfoon dienst doenals tamboerijn.

De drums worden werkelijk bespeeld met stokken. De drummer moet op degoede momenten één of meerdere van vier gekleurde cirkels slaan. Verderzit er ook een baspedaal bij het drumstel. En ook hier geldt: doe jehet goed dan loopt je "star power" op.

Ben je niet zo getalenteerd als je vrienden en ben je bang om hetnummer voor iedereen te verpesten? Vrees niet. Als jij het niet redtmet jouw instrument betekent het niet dat het voor iedereen voorbij is.Je mag tijdelijk niet meer meedoen, totdat iemand zijn of haar "starpower" activeert, waarna ook jij weer kunt rocken. Wanneer je alscomplete band het eind haalt, kun je met z'n alleen freestylen.

Het is mogelijk om je eigen personage te maken, zelfs één personagevoor elk instrument. Ook zijn er vier verschillende kledingwinkels waarje een leuke outfit bij elkaar kunt rapen. Natuurlijk zul je allerleinieuwe gitaren, pedalen en andere rock-accesoires kunnen kopen. Jekarakter zal zich een bepaalde beweging tijl aanmeten, gebaseerd opbewegingen van artiesten als Axel Rose en Eric Clapton. Verder zijn ermeer dan 40 locaties om te spelen.

Hoeveel de instrumenten moeten kosten is nog altijd niet duidelijk.Zeker is dat je de gitaar van Guitar Hero kunt gebruiken (de vijfnieuwe knoppen ontbreken dan wel, waardoor je geen speciale bewegingenkunt maken). Voor elk platform moet je eigen instrumenten hebben, dusgeen Playstation 3 drums voor de Xbox 360. USB microfoons wordenondersteund, maar headsets zullen waarschijnlijk niet te gebruikenzijn, door te slechte opneemkwaliteit.

Alsof dit nog niet genoeg is, zijn er ook nog vier nummers bekend gemaakt, allen in hun originele uitvoering:

Weezer - Say it ain't so

Black Sabbath - Paranoid

The Who - Won't get fooled again

Nirvana - In bloom


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou