Oei oei, er is weer een sterk staaltje internetspeurwerk afgeleverd. Het slachtoffer is ditmaal Irrational Games, dat momenteel werkt aan één van de meest geanticipeerde games van 2007, Bioshock. Bioshock is echter niet het onderwerp van de zoektocht, het gaat om de volgende game van Irrational Games.

De ontwikkelaar van onder meer Freedom Force en System Shock 2 wordt namelijk gelieerd aan de X-Com franchise. Er zijn drie argumenten die het gerucht gedaante geven.

Allereerst is er het hoofdargument: volgens een Internet Report worden in een document van een advocatenfirma waar Irrational-designer Ken Levine aan verbonden is, Irrational en X-Com in aan elkaar verbonden. Vervolgens blijkt dat Take-Two (het moederbedrijf) de X-Com-licentie in 2005 opgekocht heeft maar er tot nu toe nog niets mee gedaan heeft. Tot slot is er dan Ken Levine zelf: hij is een groot fan van de X-Com franchise.

Er is nog niets bevestigd, maar als de puzzelstukjes werkelijk zo in elkaar vallen kunnen we spreken van een knap staaltje speurwerk. En waarschijnlijk weer eens een écht goede X-Com game.