Chris Hecker, een van de ontwikkelaars van Spore, mag dan een ongezouten mening hebben; blijkbaar had hij niet helemaal overzien wat voor stortvloed van kritiek hij zou krijgen op zijn uitlatingen dat de Nintendo Wii "a piece of shit" zou zijn.

Hij had dit gezegd tijdens een rant sessie op de Game Developers Conference in San Francisco, waarbij hij onder beweerde dat Nintendo games niet tot serieuze kunstvorm verhief en de ondermaatse technische prestaties van de console aanviel. Een dag later, na een enorme baklading kritiek op zijn uitspraken, biedt hij zijn excuses aan.

"Ik probeerde provocerend, amuserend en grappig over te komen en heel veel daarvan ging te ver over de top om überhaupt amuserend en grappig te zijn. Het was niet langer provocerend, ik was de boel echt aan het afkraken. En terwijl ik dat heb gedaan heb ik een hoop mensen pijn gedaan om wie ik erg veel geef. Bij deze wil ik daarom mijn excuses aanbieden," aldus Hecker.

Hij voegde eraan toe dat zijn eerdere uitspraken persoonlijk waren en niet representatief waren voor de visies van EA en Maxis. Hij bood ook zijn verontschuldigingen aan aan zijn collega's, die erg geshockeerd waren over zijn woorden.

"Ik denk niet dat de Wii 'a piece of shit' is," zei hij verder. Hecker prees daarop Nintendo's innovatie van Nintendo's unieke controller en de gebruikersinterface, alsmede de betaalbare prijs. Ook gaf hij Nintendo een compliment voor de passie die ze in hun spellen stoppen.

Hecker kreeg voor zijn verontschuldigingen een beleefd applaus van het aanwezige publiek.

De Nintendo Wii; nu weer geen stukje poep.