In mei vorig jaar ging het gerucht dat Quantic Dream aan twee games werkte. Eén van die games werd een maand later op de E3-beurs in Los Angeles onthuld: Beyond: Two Souls. Singularity is mogelijk de tweede game waar de studio aan werkt, en heeft mogelijk te maken met Ray Kurzweil's boek The Singularity is Near, dat volgens studiobaas David Cage veel invloed heeft gehad op het verhaal in Beyond: Two Souls.

Eerder legde Quantic Dream ook de domeinnaam heavyrainps3.com en beyondps3.com vast. De url singularityps4.com past dus bij de eerder vastgelegde domeinnamen die uiteindelijk ook echte games bleken te zijn. Het is alleen onwaarschijnlijk dat het spel Singularity blijft heten, omdat Activision in 2010 een game met dezelfde naam uitgaf en de rechten voor dit handelsmerk in meerdere regio's bezit.

Sony en Quantic Dream hebben nog geen officiële aankondigingen gedaan rondom het nieuwe project. Sowieso moet Quantic Dreams andere game, Beyond: Two Souls, eerst nog verschijnen. Het spel richt zich op paranormale gebeurtenissen en de connectie tussen de echte en de schemerwereld, en heeft actrice Ellen Page in de hoofdrol.