Onlangs pikte de Nederlandse uitgever de RTS game Nexus op. Deze titel, ontwikkeld door het Hongaarse Mithis Games, werd eerder door uitgever CDV aan de kant geschoven, toen nog onder de naam Galaxy Andromeda. Dit was op haar beurt weer een ander titel voor het spel dat oorspronkelijk Imperium Galactica 3 heette. Mocht je inmiddels het spoor bijster zijn, vergeet dan al deze titels en uitgevers, want Nexus op zichzelf belooft een erg unieke game te worden.

De ontwikkelaars noemen Nexus een RTT, Real Time Tactics, spel en het zal iets gaan worden dat we nog nooit gezien hebben. Het komt erop neer dat je met een vloot schepen gevechten zal afwikkelen in de ruimte en dat vooral je tactische beslissingen tijdens de aanvallen een rol zullen spelen. Je missies bestaan uit het bespioneren, vechten, saboteren, redden en zelfs ontwikkelen van .. whatever. Het spel speelt zich af in een uitgebreid heelal waarin de planeten hun baan volgens real-time berekende natuurkundewetten volgen.

Op de officiële website tref je alvast een aantal screenshots en een lijst van features uit het spel aan. Ook kan je er enkele muurpapiertjes vinden die je achter je desktopicoontjes kan stoppen. Altijd leuk, dus surf snel hier heen voor al dit moois.