Microsoft heeft gereageerd op de claim van filmregisseur Michael Bay dat het bedrijf wil dat zowel HD-DVD als Blu-Ray onsuccesvol blijven. Volgens het bedrijf is deze opmerking totale onzin.

Vorige week vertelden we je nog over de opmerkelijke theorie van Michael Bay (regisseur van o.a. Bad Boys) over Microsoft en de HD-DVD. Dit opslagmedium is in felle concurrentiestrijd met Sony's Blu-ray disc. Beide formats zijn klaargestoomd om het over te nemen van de DVD, maar vooralsnog lijkt Blu-ray daar succesvoller in te zijn.

Volgens Michael Bay wil Microsoft juist dat HD-DVD faalt. Ze weten volgens hem dat het gevecht tegen Blu-ray zinloos is, maar men probeert bij Microsoft met behulp van geld zoveel mogelijk verdeeldheid te zaaien om zo geen echte winnaar op de markt te krijgen. Vervolgens zou er plek zijn voor digitale downloads die de markt écht over zouden nemen.

Stephen McGill, Microsoft's hoofd van Gaming & Entertainment UK, reageerde onlangs op deze theorie. "Ik hoorde over zijn uitspraken en hij heeft het goed recht zijn persoonlijke ideeën er op na te houden, maar we werken met geweldige partners aan HD-DVD films en we bieden vijf gratis HD-DVDs aan - we zouden dit allemaal niet doen als we niet in deze opslagmedium zouden geloven. We geloven tevens in downloadbaar materiaal: films, muziek. Er is niet één oplossing, want één oplossing gaat niet voor iedereen werken."