Nadat Warner Bros. en New Line Cinema resoluut voor het Blu-Ray kamp hebben gekozen lijkt het nu alsof de studio's verbonden aan het HD-DVD formaat zelf ook hebben ingezien dat de strijd grotendeels gestreden is. Zo laten ze vandaag samen in een persbericht weten dat de HD-DVD groep tijdens de Consumer Electronics Show te Las Vegas geen persconferentie meer zal geven, terwijl die wel op de planning stond.

"Mede door de aankondiging omtrent Warner Bros. hebben wij besloten om de persconferentie op de CES 2008 uit te stellen. Op dit moment zijn we aan het onderzoeken wat de impact van heel dit gebeuren is op het HD-DVD formaat en proberen we onze mogelijkheden te evalueren. We geloven er nog steeds in dat het HD-DVD formaat voordelen voor de consument kan bieden in de vorm van betaalbaarheid en kwaliteit. We houden de pers op de hoogte over verdere ontwikkelingen.", aldus een woordvoerder.

Hoe het uiteindelijk zal aflopen met HD-DVD is moeilijk te voorspellen, maar de toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit. We houden jullie op de hoogte!