Hawaii wil games met lootboxes verbieden | Gamer.nl

Hawaii wil games met lootboxes verbieden | Gamer.nl

Politici in Hawaii hebben wetten voorgesteld om lootboxes in videogames te verbieden.

In Hawaii zijn vier wetten voorgesteld die lootboxes in videogames tegenwerken of de games waar ze in zitten zelfs helemaal verbieden voor spelers onder de 21 jaar oud. Dit meldt de Tribune Herald, een Hawaiiaanse krant.

Twee van deze wetten, House Bill 2686 en Senate Bill 2025, maken het illegaal videogames met een lootbox-systeem te verkopen aan mensen onder de 21 jaar oud. De andere twee, House Bill 2727 en State Bill 3025 maken het verplicht voor videogame-uitgevers om het duidelijk te maken dat er een lootbox-systeem is en wat de kansen zijn om elk item te verkrijgen.

De man die de wetten voorstelde, State Rep. Chris Lee, vertelt dat hij met videogames is opgegroeid en toekeek "hoe de industrie veranderde van nieuwe dingen aanbieden aan mensen, en dan voornamelijk kinderen, te misbruiken om zoveel mogelijk winst te maken". Ook vertelt hij dat "klokkenluiders melden dat psychologen worden aangenomen om de systemen achter lootboxes te maken".

Ook in Europa is er ophef over lootboxes. Nadat ze in België begonnen met lootboxes onderzoeken volgden ook Nederland en Duitsland. Hawaii is de eerste Noord-Amerikaanse staat die iets concreets voorgesteld heeft.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou