Nieuws

Have a Nice Death is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam

Red Death Incorproation en Deaths' vakantieplannen

Geschreven door Rogina Hassan op
De 2D roguelike-indiegame Have a Nice Death is vanaf vandaag als Early Acces-game beschikbaar op Steam.

In de game kruipen spelers in de huid van Death, de overwerkte CEO van Death Incorporation. Daarbij sporen ze de zogenaamde Sorrows op, losgeslagen wezens die zielen oogsten. In een nieuwe trailer van de game, die dient als een instructievideo voor nieuwe 'werknemers', worden de verschillende ruimtes en werknemers van het bedrijf geïntroduceerd. Voorbeelden van deze bedrijfsafdelingen zijn Ziektes, Verslavingen en Vervuiling.

Dertig wapens en spreuken

Volgens ontwikkelaar Magic Design Studios worden in elk level nieuwe, uitdagendere vijanden geïntroduceerd. Spelers beginnen de game met een zeis, maar naarmate de game vordert komen ruim dertig unieke wapens en spreuken beschikbaar. Die kun je af en toe vinden tijdens het verkennen van de levels of kopen bij het bedrijfswinkeltje. 

Naast standaardvijanden heb bevat de game verschillende (mini-)bazen die de werkvloer onveilig maken. Death beschikt daarbij over zowel combinatie-aanvallen als oplaadbare en speciale aanvallen. Hoe meer zielen spelers oogsten, hoe meer geld ('Soulary') spelers verdienen om uit te geven aan wapens, uitrusting, spreuken en eten. Wanneer spelers sterven, beginnen ze vooraan in een level. 

Ontwikkelaar Magic Design Studios geeft aan 'binnen een jaar' de volledige game uit te willen brengen. Die bevat een concluderend narratief , evenals 'meer variatie in levels, bazen, spreuken, verschillende moeilijkheidsgraden en meer'.

Dit artikel delen:

Lees meer

'Eerste Intel Arc-gpu's voor desktops verschijnen in mei-juni' Krijg bijna 1000 games voor een donatie aan Oekraïne via Itch.io
0

Reacties op: Have a Nice Death is vanaf vandaag verkrijgbaar op Steam

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.