Harvest Moon-maker: 'Succes Farmville vergroot markt' | Gamer.nl

Harvest Moon-maker: 'Succes Farmville vergroot markt' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Wada is de nieuwe Harvest Moon voor Nintendo 3DS een groot succes in Japan. "Dit komt doordat er Farmville is in Japan, maar er zijn nog meer boerderij-games op de Japanse tegenhanger van Facebook, Mixi. Ik denk dat de mensen die die games gespeeld hebben eerder geneigd zijn om Harvest moon een keer te proberen", aldus Wada.

Wada denkt dat Harvest Moon-games hun succes danken aan het feit dat ze geweldloos zijn. "Harvest Moon fans zijn fans voor het leven, dat komt denk ik door het plezier van het spelen van een geweldloze game."

De eerste Harvest Moon game kwam uit in 1996 op de Super Nintendo, sindsdien zijn er verschillende delen op allerlei platformen verschenen. De games worden ontwikkeld door Marvelous Entertainment. In de Harvest Moon-games moet de speler op een boerderij gewa en verbouwen en vee verzorgen om geld te verdienen. Ook Farmville draait om dit principe.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou