Harry Potter: Wizards Unite bijna drie miljoen keer geïnstalleerd

Harry Potter: Wizards Unite bijna drie miljoen keer geïnstalleerd

Harry Potter: Wizards Unite is tot nu toe bijna drie miljoen keer geïnstalleerd. Ook ligt het mobiele spel op schema om een omzet van tien miljoen dollar te draaien in eerste maand.

Uit data van marktonderzoeksbureau Sensor Tower blijkt dat Harry Potter: Wizards Unite tot nu toe wereldwijd bijna drie miljoen keer is gedownload voor Android en iOS. Het mobiele augmented reality-spel van ontwikkelaar Niantic staat momenteel in 28 landen op de eerste plaats van aantal recente downloads, maar is nog niet de top tien binnengedrongen van apps met de recentelijke meest gedraaide omzet.

In de eerste drie dagen na lancering hebben spelers ongeveer 1,1 miljoen dollar uitgegeven aan Wizards Unite. Hiermee loopt het spel volgens Sensor Tower op schema om een omzet van tien miljoen dollar te draaien in de eerste maand. Toch zijn de opbrengsten in de eerste dagen een stuk minder dan die van Pokémon GO, het vorige spel van Niantic. Dit spel bracht namelijk maar liefst 28 miljoen dollar op in de eerste vier dagen, met 24 miljoen downloads in alleen al de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland.

Niet alleen Wizards Unite, maar ook het mobiele spel Harry Potter: Hogwarts Mystery is afgelopen weekend veel gedownload. Sterker nog, het spelersaantal is bijna verdubbeld sinds de lancering van Wizards Unite, mogelijk omdat spelers de twee spellen met elkaar verwarren. Hogwarts Mystery werd in 2018 gelanceerd en draaide in de eerste vier dagen na lancering een omzet van ongeveer 7 miljoen dollar, wat ook een stuk meer is dan de opbrengsten van Wizards Unite.

Niantic heeft recentelijk een update uitgebracht voor Wizards Unite, waardoor het makkelijker is om Spell Energy verdienen. Zo krijgen nieuwe spelers niet 25, maar 50 Spell Energy, en krijg je nu meer Spell Energy van Inns, Greenhouses en dagelijkse taken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Tuurlijk, ik heb het ook even voor de lol geinstalleerd om te zien wat het is. Best mooi gemaakt, maar waarschijnlijk is ie er binnen een weekje weer vanaf. Blijven toch batterijverslindende games.

0

Niemand speelt dit.

0
test

@Arjayofficiall dat zou een dramatisch rendement zijn op drie miljoen downloads.

0

Aanbevolen voor jou