'Harry Potter-game van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic lanceert in 2018' | Gamer.nl

'Harry Potter-game van Pokémon Go-ontwikkelaar Niantic lanceert in 2018' | Gamer.nl

Niantic Labs, ontwikkelaar van Pokémon Go en Ingress, brengt volgens Techcrunch volgend jaar een augmented reality-game gebaseerd op de Harry Potter-franchise uit.

Niantic heeft het nieuws zelf nog niet bevestigd. De bron wordt in het Techcrunch-bericht niet genoemd. Vermoedelijk heeft Darrel Etherington, de schrijver van het nieuwsbericht, dit van Twitter-gebruiker Kris Abel, die aan hem heeft verteld dit direct van Warners Bros. Games en Niantic te hebben gehoord. Volgens Abel heet de game Harry Potter: Wizards Unite en bevat deze 'toverspreuken, avonturen en legendarische beesten'.

Verdere details over de Harry Potter-game zijn nog niet bekendgemaakt. De releasedatum staat volgens Techcrunch enkel gepland voor 'volgend jaar'. In 2016 verschenen er al geruchten dat de AR-ontwikkelaar een Harry Potter-game in de maak zou hebben. Die berichten bleken toentertijd op een niet bestaand interview van IGN gebaseerd te zijn.

Techcrunch noemt dat de invloed van Ingre groot zal zijn op de Harry Potter-game. De mobiele Niantic-game uit 2012 liet spelers toen al power-ups vinden, strijden om locaties en op andere wijze spelen in de echte wereld.

Harry Potter
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou