Nieuws
Harry Potter

'Harry Potter-game komt volgend najaar op next-gen consoles uit'

Ook op onbekende andere systemen

Geschreven door Michel Musters op
De langverwachte Harry Potter-game van Warner Bros. Interactive zou in het najaar van 2021 op PlayStation 5 en Xbox Series X uitkomen.

Dat claimt Bloomberg in een nieuwe reportage. De game zou in ontwikkeling zijn bij Avalanche Software - niet te verwarren met Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios. Naast de next-gen consoles, zouden het spel volgend najaar ook naar andere systemen komen, al is niet bekend om welke systemen het precies gaat.

In 2018 lekten er al beelden uit van de Harry Potter-game. Volgens Bloomberg is de video authentiek, maar klopt er weinig van alle geruchten die sindsdien over de game zijn uitkomen.

Bloomberg claimt dat de ontwikkelaars van het spel zijn geschrokken van de transfobische uitspraken van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Dit zou aanleiding zijn geweest voor interne discussies tussen ontwikkelaars. De schrijfster is echter nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van het spel.

Warner Bros. zou van plan zijn geweest om de game tijdens een persconferentie gedurende E3 2020 aan te kondigen. E3 2020 werd echter geannuleerd vanwege het coronavirus. Warner Bros. zou een nieuwe Batman-game tijdens DC FanDome op 22 augustus willen onthullen en de Harry Potter-game op een onbekend later moment.

Dit artikel delen:

Lees meer

Bekijk een piratenlevel uit Crash Bandicoot 4: It's About Time De Destroy All Humans!-remake verwelkomt je in Santa Modesta
4

Reacties op: 'Harry Potter-game komt volgend najaar op next-gen consoles uit'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Quintex

  • 30 juni 2020 08:51
  Naast een nieuwe Batman game, zijn er ook geruchten rondom een Suicide Squad game. Verder misschien nog wel interessant om er bij te vermelden welke games Avalanche Software hebben ontwikkeld!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  garciagarcia

  • 30 juni 2020 16:08
  KOM MAAR DOOR MET GAMEPLAYBEELDEN xD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  oropher

  • 1 juli 2020 00:46
  Transfobische uitspraken, ik heb het gezien; totale onzin.
  Normaal weet ik dit soort dingen niet eens.
  Maar toevallig liet iemand het mij onlangs weten…
  Echt, die walgelijke social media tegenwoordig…
  Eigenlijk mag er wat mij betreft een verbod komen op openbare communicatie op het internet….
  Onderling werkt altijd prima, maar die totaal belachelijke facebook-opzet is mij altijd al een doorn in het oog.
  Chat maar lekker met je vriendin, ipv met de wereldwijd verspreide randdebielen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  wazp

  • 1 juli 2020 01:45
  "Bloomberg claimt dat de ontwikkelaars van het spel zijn geschrokken van de transfobische uitspraken van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Dit zou aanleiding zijn geweest voor interne discussies tussen ontwikkelaars. De schrijfster is echter nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van het spel."

  Allereerst wil ik benadrukken dat haar woorden over transgenders TOTAAL uit hun verband zijn getrokken(zoek t maar op als je het wilt weten) en ten tweede, mijn god wat word ik ONTZETTEND moe van dit soort gezeik. Moet er nou echt OVERAL lgbt of blm SHIT bijgehaald worden?! Iedereen maakt elkaar echt helemaal knettergek tegenwoordig en de media loopt hier in voorop, trieste wereld waar we in leven.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.