'Harry Potter-game komt volgend najaar op next-gen consoles uit'

'Harry Potter-game komt volgend najaar op next-gen consoles uit'

De langverwachte Harry Potter-game van Warner Bros. Interactive zou in het najaar van 2021 op PlayStation 5 en Xbox Series X uitkomen.

Dat claimt Bloomberg in een nieuwe reportage. De game zou in ontwikkeling zijn bij Avalanche Software - niet te verwarren met Just Cause-ontwikkelaar Avalanche Studios. Naast de next-gen consoles, zouden het spel volgend najaar ook naar andere systemen komen, al is niet bekend om welke systemen het precies gaat.

In 2018 lekten er al beelden uit van de Harry Potter-game. Volgens Bloomberg is de video authentiek, maar klopt er weinig van alle geruchten die sindsdien over de game zijn uitkomen.

Bloomberg claimt dat de ontwikkelaars van het spel zijn geschrokken van de transfobische uitspraken van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Dit zou aanleiding zijn geweest voor interne discussies tussen ontwikkelaars. De schrijfster is echter nauwelijks betrokken bij de ontwikkeling van het spel.

Warner Bros. zou van plan zijn geweest om de game tijdens een persconferentie gedurende E3 2020 aan te kondigen. E3 2020 werd echter geannuleerd vanwege het coronavirus. Warner Bros. zou een nieuwe Batman-game tijdens DC FanDome op 22 augustus willen onthullen en de Harry Potter-game op een onbekend later moment.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Naast een nieuwe Batman game, zijn er ook geruchten rondom een Suicide Squad game. Verder misschien nog wel interessant om er bij te vermelden welke games Avalanche Software hebben ontwikkeld!

0
test

KOM MAAR DOOR MET GAMEPLAYBEELDEN xD

0

Aanbevolen voor jou