Maarliefst 240 euro moeten Europeanen, om precies te zijn de Fransen, Duitsers en Engelsen, betalen voor de game Rock Band met bijbehorende instrumenten, tegenover 169 dollar voor de Amerikanen. Gisteren werden deze prijzen bekend gemaakt en dit schoot veel Europese gamers in het verkeerde keelgat. Rob Kay van Harmonix is daarom op de voorgrond getreden om uitleg te geven over dit gigantische prijsverschil.

"Ik geef toe, de gecombineerde prijs voor een volledige ervaring is inderdaad vrij hoog. Het is niet iets wat normale games vragen," zegt hoofdgamedesigner Rob Kay, "maar Rock Band is ook geen normale game. Het is een totaal nieuw iets wat de prijs zeker waard maakt."

Reden voor het prijsverschil zou volgens Rob Kay komen door de belastingtarieven en het algemene verschil in prijsniveau tussen de landen. "Het zijn geen excuses, maar wel enkele redenen. Bovendien heb ik niet veel verstand van hoe het er bij retailers en distributeurs aan toe gaat," aldus Rob Kay.

Ondanks de hoge prijs verwacht Rob Kay dat de game veel verkocht zal worden in Europa. De game zal op 23 mei van dit jaar verschijnen voor de Xbox 360. De Playstation 2, Playstation 3 en Nintendo Wii release volgt in de zomer.

Update:

In tegenstelling tot de berichtgeving van gisteren geldt de Rock Band releasedatum van 23 mei voorlopig alleen voor het Verenigd Koninkrijk. De kans is reëel dat het Europese continent langer zal moeten wachten op de release.

Met dank aan SjaakSnel voor het melden van dit nieuws.