John Drake van Harmonix heeft laten weten dat door de kosten van het maken van de downloadbare content voor The Beatles: Rock Band er eerst gekeken wordt hoe de drie aangekondigde albums het gaan doen: "Elke keer als we een nummer doen, is het niet zoals bij Rock Band waar we wachten tot de mastertapes binnenkomen en die gewoon bewerken. Het gaat zo: stuur mensen naar Abbey Road, gebruik de originele tape, zoek ze uit... het kost duizenden dollars. We wachten eerst af hoe de dingen gaan verkopen. We wachten af hoe de albums het gaan doen. Wanneer ze goed verkopen hebben we veel meer content."

Harmonix liet vorige maand al weten dat we de komende drie maanden elke maand een Beatles-album kunnen verwachten. Op 20 oktober is dat Abbey Road, gevolgd door Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band in november en Rubber Soul in december.

All you need is love

Het eerste nummer dat als downloadbare content uitgebracht werd was All You Need Is Love. Dit nummer is in twee dagen tijd het meest verkochte nummer uit de Rock Band-catalogus. Ongeveer driekwart van de opbrengsten van dit nummer gaan naar Artsen Zonder Grenzen.