Harmonix gaat mobiele muziekgames maken | Gamer.nl

Harmonix gaat mobiele muziekgames maken | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Als gevolg van de deal met Tilting Point zal Harmonix zich gaan richten op de mobiele markt. De ontwikkelaar zal meerdere games maken, zoals de deal beschrijft. De eerste titel wordt "een game voor mobiele platformen met muzikale invloeden".

Harmonix is onder andere bekend van Rock Band en Dance Central. Ook was de ontwikkelaar de oorspronkelijke bedenker van de Guitar Hero-serie. Het bedrijf maakt vooral games die iets met muziek te maken hebben. Zo bracht de ontwikkelaar in mei Record Runner uit: een eindeloze runner met levels gebaseerd op de muziekbibliotheek van de speler.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou