Hardwarespecificaties Nintendo 3DS mogelijk bekend | Gamer.nl

Hardwarespecificaties Nintendo 3DS mogelijk bekend | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens IGN heeft de Nintendo 3DS twee 266MHz ARM11-proce oren, 4MB aan videogeheugen, 64MB aan RAM-geheugen en 1.5GB aan flashgeheugen, vergeleken met de 256 MB van de Nintendo DSi. De ARM11 proce or wordt al gebruikt in apparaten als de Zune HD en in eerdere iPhone- en iPod Touch-modellen.

Grafische proce or

In juni werd al bekend welke grafische proce or de 3DS bevat. Het gaat om de PICA200 van Digital Media Profe ional, een Japanse ontwikkelaar van grafische proce oren. De PICA200 draait op ongeveer 200 MHz, al lijkt het er volgens IGN op dat Nintendo de snelheid iets beperkt om de grafische proce or in de 3DS te kunnen gebruiken.

De Nintendo 3DS zal voor 31 maart 2011 op alle grote markten verkrijgbaar zijn. Een exacte lanceerdatum en prijs zullen naar alle waarschijnlijkheid op 29 september, tijdens een evenement van Nintendo, bekend worden gemaakt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou