Happy Feet Two-ontwikkelaar sluit zijn deuren | Gamer.nl

Happy Feet Two-ontwikkelaar sluit zijn deuren | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Art director Jason Stark noemt de huidige wi elkoersen als een van de redenen dat er recentelijk een aantal Australische studio's ten onder zijn gegaan. "Met de hoge waarde van de Australische dollar ten opzichte van de Amerikaanse is het goedkoper om in de Verenigde Staten een product te maken dan hier."

Hij ziet in de sluitingen een gevaarlijke trend, die weinig goeds voorspelt voor de Australische game-industrie. "[Door de sluiting van studio's] gaat er veel talent verloren. We komen zo snel op het punt aan dat we, zelfs al gaat het weer goed, te weinig ervaren mensen hebben om bedrijven opnieuw op te zetten." Het afgelopen jaren sloten in Australië ook L.A. Noire-maker Team Bondi en een tweetal THQ-studio's hun deuren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou