Handelsmerk nieuwe Zelda hint naar cartridges voor NX | Gamer.nl

Handelsmerk nieuwe Zelda hint naar cartridges voor NX | Gamer.nl

Er gaan al geruime tijd geruchten dat de nieuwe Nintendo-console, die de codenaam NX draagt, cartridges gebruikt om games op af te spelen in plaats van disks. Door een handelsmerk van The Legend of Zelda: Breath of the Wild laaien de geruchten wederom om.

Een NeoGAF-bezoeker heeft het Amerikaanse handelsmerk van de nieuwe Zelda-game bekeken en naast 'gamediscs' worden ook 'video game cartridges' genoemd. Aangezien de Wii U disks gebruikt en de nieuwe Zelda ook naar de nog in mysterie gehulde NX komt, speculeren fans dat dit zou kunnen betekenen dat de NX gebruik maakt van cartridges. Andere Wii U-games hebben in hun handelsmerk alleen gamediscs staan.


Met Sony's PlayStation en Sega's Saturn werden disks in de consolewereld geïntroduceerd. Nintendo 64 stapte na de Nintendo 64 ook over op disks. Tegenwoordig komen cartridges echter in de vorm van geheugenkaartjes. Daarop past bijvoorbeeld 64 GB aan schijfruimte, wat genoeg ruimte is voor hedendaagse games.

Mocht de NX cartridges of geheugenkaartjes gebruiken, dan kan Nintendo dat om een aantal redenen doen. Zo worden laadtijden ingekort en bespaard het ook ruimte en geld voor het produceren van een console. Daarnaast gaat het gerucht dat NX-games zowel op een console als handheld speelbaar worden. Omdat een handheld klein moet blijven maken die meestal ook gebruik van cartridges, wat een andere reden kan zijn om disks te vermijden.

De NX moet nog onthuld worden. Nintendo doet dat ergens later dit jaar. Het bedrijf heeft al aangegeven dat de console geen hybrid wordt. In plaats daarvan lijken geruchten te wijzen op een besturing ysteem dat op zowel een console als een handheld draait en (grotendeels) dezelfde games afspeelt.

NX

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou