Handel virtuele voorwerpen wordt verboden in Zuid-Korea | Gamer.nl

Handel virtuele voorwerpen wordt verboden in Zuid-Korea | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

De Zuid-Koreaanse regering stelt het verbod in om studenten aan te moedigen "hun tijd niet te verspillen". Volgens Kap-Soo, het hoofd van de afdeling content beleid van het Ministerie van Cultuur, Sport en Toerisme, staat het verzamelen en verhandelen van virtuele goederen voor commerciële doeleinden het creëren van een gezonde gamecultuur in de weg. Het gevolg van de besli ing is onder meer dat de real money auction house van Diablo 3 niet meer is toegestaan in Zuid-Korea.

Het gebruik van bots die automatisch geld en voorwerpen verzamelen in een game wordt ook verboden. Volgens de Zuid-Koreaanse regering is meer dan zestig procent van de virtuele voorwerpen die verhandeld worden middels een bot verkregen. Op het overtreden van de wet staat een boete die kan oplopen tot omgerekend 34.200 euro en een maximale celstraf van vijf jaar.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou