Nieuws
Halo Wars 2

Halo Wars 2 bevat geen cross-play tussen Xbox One en Windows 10

Mogelijk bij toekomstige games in de franchise

Geschreven door Lucas May op

Halo Wars 2 gaat geen mogelijkheid bieden om spelers op Xbox One en Windows 10 tegen elkaar te laten spelen. Dit bevestigt Dan Ayoub, hoofd van ontwikkelaar 343 Industries, tegenover Eurogamer.

Volgens Ayoub is cross-play tussen de platforms wel onderzocht bij 343. "Cross-play is iets waar we vroeg in de ontwikkeling naar hebben gekeken. We zijn in ontwikkeling sinds 2014. Maar toen we keken naar onze planning en ontwerpkeuzes, hebben we de focus gelegd op andere dingen, wat uiteindelijk Xbox Play Anywhere is geworden."

Met Xbox Play Anywhere is het mogelijk om een game aan te schaffen voor Xbox One en deze gratis te ontvangen op pc's met Windows 10 of vice versa. Ook achievements en savesgames kunnen worden meegenomen dankzij dit nieuwe initiatief. Microsoft heeft aangekondigd dat games als Gears of War 4, Forza Horizon 3, Sea of Thieves en Killer Instinct ook Xbox Play Anywhere gaan ondersteunen.

Volgens Ayoub gaat 343 in de toekomst kijken naar cross-play bij toekomstige games in de Halo Wars-franchise. "Cross-play is iets waar we enthousiast over zijn voor de nabije toekomst, maar voor Halo Wars 2 richten we ons op Play Anywhere."

Halo Wars 2 wordt 21 februari 2017 beschikbaar gesteld voor Xbox One en Windows 10.

Bron: Eurogamer

Dit artikel delen:

Lees meer

Andrew House: 'Games op PlayStation Neo zijn veel mooier' Een kwartier aan superheldenactie van Injustice 2
0

Reacties op: Halo Wars 2 bevat geen cross-play tussen Xbox One en Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.