Halo-veteranen blazen nieuw leven in geannuleerde Irak-shooter Six Days in Fallujah

Halo-veteranen blazen nieuw leven in geannuleerde Irak-shooter Six Days in Fallujah

De eerder geannuleerde shooter Six Days in Fallujah wordt alsnog gemaakt door Highware. Dat blijkt uit een nieuwe aankondigingstrailer.

Oorspronkelijk zou Konami de shooter uitgeven, die de slag om Fellujah, Irak in 2004 weer zou geven. De game werd in 2009 echter geannuleerd wegens kritiek van onder andere soldaten en politici op het 'verheerlijken' van geweld tijdens de gebeurtenis.

Elf jaar later brengen uitgever Vicuna en ontwikkelaar Highrise de game alsnog uit. Onder andere Jaime Griesemer, lead designer van Halo en Destiny, Marty O'Donnel, audio director en componist voor Halo en Destiny en Jared Noftle, oprichter van Airtight Games, staan aan het roer van de game.

Vicuna benadrukt dat het nauw samenwerkt met mariniers en soldaten om het verhaal authentiek te vertellen. 

"Het is lastig om via neppe mensen die neppe dingen op neppe plekken doen te begrijpen wat oorlog is. Deze generatie bracht net als anderen in de geschiedenis offers en toonde moed in Irak. En nu bieden ze ons een nieuwe manier om een van de belangrijkste evenementen van deze eeuw te begrijpen. Het is tijd om gedateerde stereotypen van wat videogames kunnen zijn te ontkrachten"

Six Days in Fallujah verschijnt in 2021 op pc en consoles. 

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Gelukkig heeft heldhaftig Amerika en zijn bondgenoten er voor gezorgd dat er geen massavernietigingswapens ontwikkeld zijn en dat extremisten geen poot aan de grond konden krijgen! Driewerf hoera voor Amerika!

0
test

@Baukereg Ongelofelijk eigenlijk dat om Olie en angst om verkiezingen te verliezen, soldaten in zo'n situatie worden gezet. Denk wel dat zo'n ervaring goed is, het ziet er niet politiek uit, van dit was een rechtvaardige oorlog. Maar meer, wat maakt zo'n soldaat mee.

0
test

wel schattig dat ze steeds iemands schouder aanraken

0

Aanbevolen voor jou