Nieuws
Halo

Halo, Street Fighter, Donkey Kong en Pokémon in Video Game Hall of Fame

Games worden geëerd

Geschreven door Michel Musters op
Vier games zijn toegevoegd aan de Video Game Hall of Fame in het Strong National Museum of Play in New York.
Het gaat om Halo: Combat Evolved, Street Fighter 2, Donkey Kong (de arcadegame) en Pokémon Red en Green. Hoewel de Pokémon-titels eigenlijk twee games zijn, worden ze als één toevoeging tot de Hall of Fame gezien. Het gaat hierbij overigens om de Japanse versies van de games, waardoor niet Pokémon Blue maar Green toegevoegd wordt.


Games die wel genomineerd waren maar het dit jaar niet hebben gehaald, zijn Final Fantasy 7, Mortal Kombat, Microsoft Windows Solitaire, Portal, Myst, Resident Evil, Tomb Raider en Wii Sports. Elk jaar worden echter nieuwe games toegelaten, dus deze games maken wellicht een andere keer kans.

In 2016 werden Grand Theft Auto 3, The Legend of Zelda, The Oregon Trail, Sonic the Hegdehog, The Sims en Space Invaders toegevoegd. In 2015 werd de Hall of Fame in het leven geroepen en kregen Doom, Pong, Pac-Man, Super Mario Bros., Tetris en World of Warcraft toegang. De games worden vervolgens getoond in het museum en er voor gezorgd dat toekomstige generaties ze kunnen bekijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

McLaren zoekt virtuele F1-racer Zenimax dwingt indiestudio om naam game te veranderen
3

Reacties op: Halo, Street Fighter, Donkey Kong en Pokémon in Video Game Hall of Fame

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Archer

  • 5 mei 2017 20:48
  ik begrijp dat WoW al in de rij staat.. maar ik mis toch echt de andere grootheden van Blizzard; Diablo (de franchise) en Starcraft. Weinig andere spelen hebben zo indruk (en copy cats) gekregen als beide. Waar voormalig Westwood Command en Conquer ook in het rijtje hoort is het Starcraft geweest wat de (eenzame) stap naar eSports groot heeft gemaakt..

  maar.. my 2 cents :) nou ben ik natuurlijk al een old timer.. maar goed :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Inforza

  • 6 mei 2017 02:49
  halo wel maar niet final fantasy 7?? wat een idioten daar…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Jumpman

  • 6 mei 2017 14:14
  @inforza het ligt er misschien aan hoe het beoordeeld wordt. Halo als reeks en Final 7 als stand alone game zou ik zo denken. Wellicht dat ze dan verder kijken wat Final 7 voor het rpg gerne heeft betekent tegenover halo voor console en pc shooters. Persoonlijk neig ik dan ook om te kiezen voor Final 7 maar dan wordt mijn keus ook wel erg veel beïnvloed doordat ik niets met shooters heb en Final 7 als een van de beste in zijn soort beschouw. En met maar 4 toevoegingen op jaar basis zal er ieder jaar enorm veel concurrentie bij blijven komen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.