Halo: Master Chief Collection kampt met multiplayerproblemen | Gamer.nl

Halo: Master Chief Collection kampt met multiplayerproblemen | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het zoeken naar matches in multiplayer duurt voor sommigen minstens twintig minuten en bij anderen werkt de optie in zijn geheel niet. Het komt ook voor dat spelers, wanneer er eenmaal een match is gevonden, weer terug in het hoofdmenu worden geplaatst. 

343 Industries is op de hoogte van de problemen en meldt op Twitter eraan te werken. In bepaalde gevallen werkt het om de game eerst af te sluiten na het spelen van singleplayer, alvorens de multiplayer op te starten.

Verder staken er ook problemen de kop op bij het preloaden van de digitale versie van Halo: The Master Chief Collection. Dat werkte niet in sommige gevallen, waardoor de download, die ongeveer 65GB beslaat inclusief de Day One-patch, opnieuw moest worden uitgevoerd.

De download bleef bij anderen minstens een uur hangen of was na anderhalf uur pas op 35 procent. Tot slot zijn er problemen met sommige achievements, die behaald werden ondanks dat niet aan de voorwaarden was voldaan.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou