Halo- en Forza-teams hebben 'extra tijd' voor grote titels

Halo- en Forza-teams hebben 'extra tijd' voor grote titels

Xbox-hoofd Phil Spencer is blij dat Microsoft niet al haar games heeft getoond op E3, zodat studio's als 343 Industries en Turn 10 extra tijd hebben om te werken aan hun grote titels.

Microsoft toonde op haar E3-persconferentie veertien games van eigen studio's, waaronder Bleeding Edge en Blair Witch. Phil Spencer, het hoofd van Xbox, zegt in een interview met Kotaku trots te zijn dat twaalf van deze titels al volgend jaar gelanceerd worden. "We konden ons tijdens E3 richten op de games die er nu aankomen, en dat is te gek", aldus Spencer.

Spencer vindt het goed dat Microsoft niet al haar grote projecten heeft getoond op E3. Studio's als 343 Industries van Halo en Turn 10 van Forza Motorsport hebben hierdoor volgens hem namelijk extra tijd gekregen om te werken aan hun grote titels. "We willen ze de kans geven om goed hun plannen te overwegen en een creatieve impact te hebben, wanneer de games lanceren", aldus Spencer.

Dat Microsoft nu de mogelijkheid heeft om grote Studio's meer tijd te geven, komt volgens Spencer omdat Microsoft nu 15 studio's bezit en dus meer content heeft om te lanceren. Hierbij geeft Spencer toe dat de kwaliteit van de grote titels erg belangrijk is, maar dat Microsoft in het verleden problemen had met het op één lijn brengen van de releasedata van games. "Je moet de mogelijkheid hebben om te kunnen luisteren naar je studio's, wanneer ze meer tijd nodig hebben. Die mogelijkheid hebben we nu".

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Die nieuwe ps5 en xbox komen er hoe dan ook. Maar niet gelijk! nog genoeg te spelen

0
test

Etika heeft zelfmoord gepleegd

0

Aanbevolen voor jou