Halo-componist wint rechtszaak van Bungie | Gamer.nl

Halo-componist wint rechtszaak van Bungie | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Seattle King Country-rechter Jeffery Ramsdell heeft ingestemd met de eisen van O'Donnell. Hij spande een rechtszaak aan nadat hij ontslagen werd door Bungie's bestuursraad in april. Volgens O'Donnell was het ontslag zonder reden. Bungie moest na het ontslag echter 38.385 dollar aan O'Donnell betalen voor onbetaald werk en onopgemaakte vakantietijd. Via de rechtszaak werd dit bedrag verdubbeld en kwamen er kosten voor de rechtszaak bij, waardoor het totaalbedrag op 95.019,13 dollar komt te staan.

O'Donnell heeft veel awards gewonnen voor zijn werk in games, waaronder voor Myst-vervolg Riven en de Halo-reeks. Ook heeft hij meegeholpen aan de soundtrack van Destiny, dat in september verschijnt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou