Halo 6 komt naar Windows 10 | Gamer.nl

Halo 6 komt naar Windows 10 | Gamer.nl

De volgende Halo-game en andere grote first party-games van Microsoft komen ook naar Windows 10. Dat blijkt uit een interview tussen Microsoft-baas Phil Spencer en PC Gamer.

Tijdens Microsofts persconferentie op E3 kondigde het bedrijf de één na de andere Windows 10-port van hun Xbox One-games aan. Onder andere Forza Horizon 3, Gears of War 4 en Scalebound komen naar het besturing ysteem. Daarnaast werd het "Play Anywhere"-concept geïntroduceerd, waarmee een digitale aankoop garant staat voor zowel de Xbox One- als de Windows 10-versie van een game. PC Gamer vroeg Phil Spencer of het bedrijf van plan is om bepaalde games exclusief voor Xbox One te houden. Daarop antwoordde hij dat het bedrijf "geen content exclusief op consoles uitbrengt om Windows-gamers te verleiden tot een aankoop van een Xbox."

"De reden waarom iemand een Xbox koopt - of laat ik zeggen: een game console, ik zou het leuk vinden als ze een Xbox kochten - is omdat ze vanaf drie meter voor de tv met een controller in de schoot willen gamen," zegt Spencer. "Het is een andere ervaring dan gamen op pc. Ik zeg niet dat het beter of slechter is, het is alleen anders. Halo 5 kan absoluut op een pc gespeeld worden. Er is niets aan de gameplaymechanieken dat niet werkt."

Microsoft brengt dit jaar de Forge-modus van Halo 5 naar Windows 10, maar een volledige release van Halo 5 voor Windows is uitgesloten. Phil Spencer legt uit.

"Om eerlijk te spreken over het geval met Halo 5, ik kan een game van vorig jaar pakken en die aanpa en voor pc, of ik kan 343 hun gang laten gaan met het oog op de toekomst," zegt Spencer. "Je zou kunnen zeggen dat ik een beetje val peel door wel Halo Forge naar pc te brengen, omdat we de tools werkend hebben op pc om te zien wat er gebeurt, maar dat is wat we deden met Forza, met Apex. Ik zei: 'Dit is geen volledige Forza-game. Vanaf nu gaan we onze Forza-games in zijn volledigheid naar pc brengen."

Uit Spencers' opmerking valt voorzichtig te concluderen dat Microsoft van plan is om voortaan al hun grote first party-titels uit te brengen op Windows 10. PC Gamer deed navraag of er een reden zou zijn om de volgende Halo niet naar pc te brengen. Daarop antwoordde Spencer: "Absoluut niet."

E3 2016
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou