Nieuws
Halo 5

Halo 5's Forge-modus wordt gratis beschikbaar op Windows 10

Exclusieve features beloofd

Geschreven door Alicia Tai op

De Forge-modus uit Halo 5, waarin spelers eigen levels kunnen bouwen, wordt gratis beschikbaar gesteld op Windows 10. Dat heeft 343 Industries bevestigd op de Xbox-blog.

De Windows 10-versie krijgt de naam "Forge – Halo 5: Guardians Edition" en moet later dit jaar gratis beschikbaar zijn. Alle uitbreidingen voor de modus die op Xbox One zijn verschenen zijn bij de pc-release ook meteen toegankelijk. Daarnaast belooft 343 Industries dat er ook enkele nieuwe features worden toegevoegd aan de versie voor Windows 10. Het betreft hier vooral functies die de game beter speelbaar maakt op een pc, zoals ondersteuning voor muis en toetsenbord en hogere resoluties, waaronder 4K. Ook kunnen spelers de hulp inschakelen van vrienden om levels te testen en te spelen. De gemaakte levels kunnen vervolgens ook gepubliceerd worden op Xbox One.

De Xbox One-versie krijgt eveneens nieuwe toevoegingen. Volgens 343 Industries mogen spelers nieuwe omgevingen, props en pieces en share-opties verwachten.

In de blogpost werd niet gesproken over een eventuele volledige overzetting van Halo 5 naar Windows 10. Vorig jaar zei franchise director Frank O'Connor in een interview dat er "genoeg kans is dat Halo 5 naar pc komt", waarbij hij de soepele wisselwerking tussen Xbox One en Windows 10 aanhaalde.

Halo 5 verscheen eind vorig jaar exclusief op Xbox One. De eerste twee delen uit de shooter-serie kwamen ook op pc uit, maar de hierop volgende Halo-games werden alleen uitgegeven voor Xbox-systemen. Alleen de top-down shooter Halo: Spartan Assault kwam ook naar pc.

Bron: Xbox Wire

Dit artikel delen:

Lees meer

Versus: Own in Rocket League op het Gamer.nl-kantoor De nieuwe regio uit Blood and Wine-dlc voor The Witcher 3
0

Reacties op: Halo 5's Forge-modus wordt gratis beschikbaar op Windows 10

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.