Update: Mobiele Stellaris-game offline door gestolen Halo-artwork

Update: Mobiele Stellaris-game offline door gestolen Halo-artwork

Update: Op href="https://www.reddit.com/r/Stellaris/comments/diah5m/stellaris_galaxy_straight_up_tells_you_its_a/" rel="noopener noreferrer" style="" target="_blank">Reddit</a> wordt een screenshot gedeeld waaruit blijkt dat Stellaris: Galaxy Command een reskin is van een eerdere game genaamd Nova Star.

 

Origineel bericht:De mobiele game Stellaris: Galaxy Command is offline gehaald nadat is gebleken dat er ongevraagd gebruik is gemaakt van Halo 4-artwork.

Stellaris: Galaxy Command is een strategische game ontwikkeld door Paradox Interactive. De game kwam in 2016 uit voor pc en eerder dit jaar werd de game ook uitgebracht voor PlayStation 4 en Xbox One. De bèta voor de mobiele versie van de game, die ontwikkeld is door Gamebear en gepubliceerd door Paradox Interactive, lanceerde vandaag voor iOS en Android in Canada, Australië, New Zeeland en Zweden, maar werd binnen een dag al offline gehaald.

De game maakte namelijk gebruik van een aantal tekeningen van Halo 4 en dit viel veel spelers gelijk op. Reddit-gebruiker Antshekhter deelt een schermafbeelding via de Stellaris-Reddit waarin de tekening in-game te zien is en het overduidelijk is dat dit van Halo 4 afkomstig is. Vlak na de ontdekking is de game offline gehaald.

Paradox deelt een bericht op Twitter met hun reactie op het incident. In het bericht zeggen zij dat ze onmiddellijk bezig zijn om de tekening te verwijderen uit de game en bieden ze hun excuses aan tegenover de fans en de getroffen makers van de tekeningen.

“Wij vertrouwen op Gamebear om ervoor te zorgen dat dingen goed gemaakt worden voor Galaxy Command en wij gaan nauw met hen samenwerken om ervoor te zorg dat deze game voldoet aan de hoge eisen die onze spelers verdienen,” aldus Paradox Interactive.

halo
In-game bij Stellaris: Galaxy Command

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Maar het spel is al uit voor de andere plaformen, is dit dan zo'n nieuwe redesign ofzo dan dat er nieuwe artwork voor nodig was? (ken het spel sowieso niet, want het is niet mijn ding). Vraag me dan ook wel af wat je bezielt als designer om dit zo te kopieren, je weet dat het problemen kan opleveren. Als het nu een klein icoontje is, allee, maar dit zijn een zwik modellen..

0

Dit stukje in het artikel is onjuist: Stellaris: Galaxy Command is een strategische game ontwikkeld door Paradox Interactive. De game kwam in 2016 uit voor pc en eerder dit jaar werd de game ook uitgebracht voor PlayStation 4 en Xbox One. Galaxy command staat los van de pc game die in 2016 uitgekomen is. Stellaris voor de pc / console is gewoon een volledige game zonder micro transacties etc. Hoe het hier beschreven staat komt het eerder over alsof het dezelfde game is maar dan uitgebracht op mobile.

0

Aanbevolen voor jou