Bungie ontwikkelaar Frankie heeft een mooi leven. Hij speelt de hele dag de campaign mode van Halo 3 en gelukkig voor ons schrijft hij er wat over. Zo vertelt hij dat Halo 3 grotendeels het gevoel van de originele Halo weer heeft. De singleplayer van Halo 2 liet voor veel gamers te wensen over, maar als het aan Frankie ligt zit Bungie met Halo 3 weer op het goede pad.

 Met het gevoel van Halo bedoelt Frankie voornamelijk de grote open ruimtes die klaar liggen om ontdekt te worden. Grote gebieden waar je alles wil kijken en ontdekken. Hoewel er de nodige, en op duidelijk grotere schaal, gevechten in voorkomen zal er ook zeker ruimte zijn voor ontdekking. Het zal geen GTA worden, maar de levels zullen zeker groter zijn dan die indrukwekkende levels in de eerste Halo.

 "I have been playing through Campaign mode purely for kicks. Exploring, in fact. There's lots of the feel of the original Halo, where you'll find yourself in a huge (dangerous) and intrinsically fascinating environment and just want to go tool around and check things out."