Halo 2 voor de pc werd onlangs vrij onverwachts uitgesteld. Het spel had op 18 mei in Europa moeten verschijnen, maar zonder enig tegenbericht ging die dag voorbij zonder dat Halo 2 in de winkels verscheen. Inmiddels heeft Microsoft bevestigd dat het spel pas op 8 juni in Europa zal verschijnen.

De reden van de onverwachte vertraging is echter buitengewoon bijzonder. Er zou namelijk 'gedeeltelijk naakt' in het spel aanwezig zijn. Om te voorkomen dat een nieuw 'Hot Coffee'-schandaal zou ontstaan, heeft Microsoft alle exemplaren van het spel waarin dit naakt aanwezig is, van een sticker voorzien. Alleen de eerste zending van het spel bevat dit naakt, latere versies bevatten een geupdate versie die wel gekuist is. Voor de mensen met de ongekuiste versie is er ook een patch die de bewuste content uit het spel haalt.

Hoe in een spel met buitenaardse wezens en mannen in ijzeren pakken ineens naakt is gekomen, is onduidelijk. Waarschijnlijk zit het naakt ergens verborgen in de databestanden en zal je het in het spel zelf niet tegenkomen. Het kan gaan om verwijderde assets van het spel zelf, maar ook om databestanden van de pc's van ontwikkelaars die perongeluk in het spel zijn beland.

Gaat het hier om een publiciteitsstunt, of is er werkelijk naakt in het spel te vinden? Een ding is zeker: ook mensen zonder Windows Vista kunnen zich nu vermaken met Halo 2 en dagenlang de databestanden afstruinen op zoek naar blote borsten.

Wie weet had men speciaal tietenarmor ontwikkeld maar dit later alsnog uit het spel gehaald?