Nieuws
Half-Life 2

'Half-Life-spin-off Citadel past perfect bij Steam Deck'

Game zou een mix tussen shooter en rts zijn

Geschreven door Michel Musters op
Valve zou werken aan Citadel, een spin-off van Half-Life die de volledige potentie van de Steam Deck moet benutten.

Dat claimt Tyler McVicker van Valve News Network van zijn bronnen te hebben vernomen. Hij heeft eerder al melding gemaakt van Citadel, maar benadrukt nu dat de game vanwege de mix tussen first person shooter- en real time strategy-elementen perfect is voor de Steam Deck. "Denk aan Left 4 Dead, Alien Swarm, real time strategy en Half-Life die een baby krijgen."

Binnen Valve zou er echter niet worden gewerkt aan Half-Life 3 of een direct vervolg op Half-Life 2: Episode 2, ondanks dat laatstgenoemde met een cliffhanger eindigde. Vorig jaar gaf Valve wel de vr-game Half-Life: Alyx uit, dat zich tussen de eerste en tweede game afspeelt.

De Steam Deck is een draagbare spelcomputer die spellen uit de Steam-catalogus afspeelt. De handheld komt in uitvoeringen van 64GB, 256GB en 512GB aan ingebouwde opslag. Hij heeft een vanafprijs van 419 euro. De Steam Deck had eigenlijk in december verscheept moeten worden naar mensen met een reservering, maar vanwege materiaaltekorten is dit uitgesteld naar februari 2022.

Dit artikel delen:

Lees meer

Leer vechten met Happy Chaos in Guilty Gear Strive Cyberpunk 2077 op dit moment bestverkochte Steam-game
2

Reacties op: 'Half-Life-spin-off Citadel past perfect bij Steam Deck'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 004

  • 29 november 2021 17:01
  Deze streamer of wat hij ook is promote een bril die blauwlicht blokkeert terwijl je dit gewoon via je scherm zelf kan blokkeren in windows. Daarnaast wordt eyestrain meer veroorzaakt door een lange tijd met dezelfde afstand naar een beeldscherm of zelfs boek te kijken waardoor je bepaalde oogspieren lang gespannen blijven.

  Het enige wat er over blauwlicht te zeggen valt is of het werkelijk slecht is of het echt tot schade of significante snellere veroudering leidt waar raar genoeg nog niet echt iets over bekend is. De bril is dus bogus, dit soort zooi mag ook wel aan banden worden gelegd. Streamers die troep verkopen of promoten om zichzelf te kunnen bedruipen wat in dit geval tot meer plastic in omloop en niet eens werkt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 29 november 2021 21:59
  @004

  Volgens wat ik overal las en begreep is blauw licht helemaal niet schadelijk. Het komt van nature ook in daglicht voor. En is niet eens een veroorzaker van eye strain. Als dat door zulke gasten beweerd wordt is het ook nog eens vrij nep. Enkel wordt je nacht rust daardoor overhoop gegooid. Je ogen komen niet in een ontspan modus.
  Onze ogen zijn een natuur product en we worden doorgaans wakker met het begin van daglicht en worden moe bij de zon die onder gegaan is. En bij het opkomen wordt het licht steeds meer kleurrijk en ondergaan nu net steeds minder. En dan vooral het blauwe, daarom ook dat de lucht blauw is overdag en rood bij ondergaande en opkomende zon. En schermen met teveel blauw zorgen dus dat we te lang wakker blijven als de zon al onder is. Vandaar het verstoorde ritme en ook dat heel veel dingen ook aanraden om je telefoon in de nacht op nacht modus te zetten. Als je dan wakker wordt en je kijkt een bericht dat je ogen niet weer meteen teveel blauw krijgen. Ook als je veel berichten krijgt zonder dat je wakker wordt zou je van nature wel wakker kunnen worden van dat spectrum, en daarin s zover ik weet de blauw licht filter voor en nergens anders.
  Dus ik weet bijna zeker dat zulke brillen onnodig zijn. En ik zeg bijna want ik kan me best ergens vergissen. Maar elk modern scherm heeft een functie om blauw licht weg te maken zodat je ogen op natuurlijke manier ontspannen.

  Ik heb ook een hekel aan influencers die dan voor geld alles maar beweren.

  Eye strain krijg je ook van boeken inderdaad. Te lang 1 focus is gewoon niet goed voor ogen.

  Maar dat ze zulke dingen aanprijzen omdat ze er geld voor krijgen betekend dat ze eigenlijk mee doen met een bepaalde consumptie maatschappij wat eigenlijk niet nodig zou zijn. Ik ben het helemaal met je eens.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.