Half-Life: Alyx getest op acht verschillende vr-helmen

Half-Life: Alyx getest op acht verschillende vr-helmen

YouTube-kanaal Tested probeert Half-Life: Alyx uit op acht verschillende virtualrealityheadsets in een nieuwe video.

In de meer dan dertig minuten durende video is te zien hoe de game onder andere op de Valve Index, HTC Vive en Oculus Rift wordt getest. Het is de bedoeling dat Half-Life: Alyx op zo'n beetje elke moderne vr-headset voor pc werkt.

Ook interessant aan de video is dat er hier en daar wat off-screen gameplaybeelden van het spel zijn te zien. Het is niet de focus van de video, maar gedurende het testen van de headsets zijn er duidelijk beelden te zien. De video is hieronder te bekijken.

Valve kondigde Half-Life: Alyx afgelopen november officieel aan. Het verhaal van de game vindt plaats tussen de gebeurtenissen van het origineel en Half-Life 2 en plaatst spelers in de schoenen van Alyx Vance. Alyx werd geïntroduceerd in Half-Life 2 als de rechterhand van protagonist Gordon Freeman. Samen met haar vader, Eli Vance, staat ze aan de basis van het verzet tegen de Combine, een buitenaardse ras, die de aarde heeft bezet. De game komt in maart uit.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Volgens mij is dit de eerste keer dat ze laten zien hoe je je voortbeweegt in dit spel. Het lijkt een soort teleporteersysteem te zijn. Heeft iemand hier ervaring mee in andere VR-spellen? Het komt een beetje chaotisch over.. Ik ben erg in twijfel of ik deze moet kopen. Ik ben groot half-life fan, maar heb nog geen enkele ervaring met VR.

0
test

@Ossiemossie Meeste first person games hebben zowel " full locomotion" als teleport. Het teleporteren is vooral geschikt voor mensen zonder VR ervaring. Het kan voor beginners nogal heftig zijn om voort te bewegen in de game. Teleporteren is iets minder immersief, maar ik vind het geen " spelbreker", Soms vind ik het wel lekker makkelijk.

0
test

@Ossiemossie Is al toegezegd dat de uiteindelijke versie smooth loco krijgt.

0
test

Fail! Je navigeert door de game middels teleportatie. Je ziet trouwens duidelijk aan de gameplay beelden dat je dit makkelijk met muis en toetsenbord kan spelen. Wat een onzin van valve.

0
test

@Aquemini Komt helemaal goed!

0
test

@Aquemini Die teleport is een optie, je kunt ook gewoon vrij bewegen zoals je ook kunt zien in de beelden. Ik denk dat het erg voorbarig is om nu al "fail!" te roepen.

0

Aanbevolen voor jou