'Half-Life 3 zou niet tot einde van de serie hebben geleid' | Gamer.nl

'Half-Life 3 zou niet tot einde van de serie hebben geleid' | Gamer.nl

In een interview van href="http://www.arcadeattack.co.uk/marc-laidlaw/">Arcade Attack</a> meldt Half-Life-schrijver Marc Laidlaw dat Half-Life 3 geen einde zou hebben gebreid aan het verhaal van Gordon Freeman.

Laidlaw is inmiddels niet meer werkzaam bij Valve maar vertelt dat het bedrijf wel plannen had voor een eventuele Half-Life 3 of Episode 3. "Het verhaal had naar een punt gebracht moeten worden dat ik er afstand van had kunnen nemen en het pad vrij had kunnen maken voor de volgende generatie", aldus de schrijver.

"Ik had graag een overgang gemaakt van Half-Life 2 naar Half-Life 3 die net zo dramatisch was als die van Half-Life 1 naar Half-Life 2. Ik heb geen idee of anderen deze ambitie met mij deelden, maar het leek mij belangrijk degenen die Half-Life zouden overnemen volledige vrijheid te geven wat betreft de voortgang van het verhaal, helaas heb ik niet de mogelijkheid gekregen dit te doen", meldt Laidlaw, "Mijn verwachting was dat elk nieuwe deel weer een open einde zou hebben en dat de serie voor altijd door zou gaan".

Toen werd gevraagd of er ooit een Half-Life 3 zal komen, zei hij onomwonden: "geen idee". In hetzelfde interview gaf de schrijver aan niet terug te gaan naar Valve ook al zou de serie weer in volle gang komen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou