Valve heeft de cast die de stemmen voor Half-Life 2 gaat verzorgen, bekend gemaakt. Hiertussen bevinden zich, in tegenstelling wat je misschien zou verwachten, geen super bekende namen, maar wel enkele acteurs die je vast eens in een film voorbij hebt zien komen. De volledige lijst luidt als volgt:

Robert Guillaume - Dr. Eli Vance

Robert Culp - Dr. Wallace Breen

Lou Gossett, Jr. - Vortigaunt

Michelle Forbes - Dr. Judith Mossman

Merle Dandridge - Alyx Vance

Mike Shapiro - Barney Calhoun

Mike Shapiro - G-Man

Harry S. Robins - Dr. Isaac Kleiner

Jim French - Father Grigori

John Patrick Lowrie - Citizens/Misc. characters

Mary Kae Irvin - Citizens/Misc. characters

Ellen McLane - Overwatch voice Natuurlijk vragen deze namen een kleine toelichting. Robert Guillaume, onder andere bekend als de stemacteur van Rafiki in The Lion King, spreekt de stem in van Dr. Eli Vance, een wetenschapper die het Black Mesa incident in het eerste deel overleefd heeft. De assistent van Dr. Vance, Dr. Judith Mossman, zal worden ingesproken door Michelle Forbes, bekend van haar rol als Ensign Ro in Star Trek: The Next Generation.

De stem van Alyx, één van de belangrijkste karakters in het spel, wordt vertolkt door de onbekende actrice Merle Dandridge. Dr. Wallace Breen, de nieuwe gemenerik in het spel, wordt vertolkt door Robert Culp wie onder andere rollen had in The Pelican Brief en I Spy. Ook zullen een aantal stemacteurs uit het origineel terugkeren. Mike Shapiro, die trouwens ook de stem was van Torin en Boogle in Torin's Passage, zal opnieuw de G-Man Barney Calhoun van een stem voorzien. Harry S. Robins tot slot, zal opnieuw de rol van Dr. Isaac Kleiner vertolken. De stem van Gordon Freeman zal in Half-Life 2 opnieuw niet van zich laten horen.

Verder zijn er vandaag nog wat andere, kleine feitjes over het spel aan het licht gekomen. Het spel zal, uitgepakt, zo'n 3.5 GB groot zijn, ingepakt zo'n 2 GB. Deze omvang zal nog groeien wanneer mods- en de SDK gedownload worden. Men is van plan om makers van cheats en cheat-websites aan te klagen, om zo hopelijk deze terreur een halt toe te roepen. Day of Defeat op de Source-engine zou bij de release van Half-Life 2 beschikbaar moeten zijn. Counter-Strike: Source is iets compleet anders dan Counter-Strike 2, wat op een later tijdstip zal verschijnen. Daarnaast is men nog steed van plan het spel in augustus naar Vivendi te versturen.