Het is alweer van de E3 van vorig jaar geleden, dat we nog wat nieuws van Half-Life 2, de inmiddels langverwachte first person shooter van Valve, hebben mogen waarnemen. Sindsdien hebben we namelijk enkel de bekende footage in hogere resoluties op ons bord gekregen, maar echt nieuwe beelden of screenshots bleven uit.

Eind deze maand lijkt daar, een jaar na de aankondiging van het spel, weer verandering in te komen. Een aantal magazines heeft namelijk al bekend gemaakt in hun volgende editie een nieuwe preview van het spel te zullen hebben. Deze preview zou gebaseerd zijn op hands-on ervaring met het spel bij de kantoren van Valve in Seattle.

Zo staat op de site Computer and Videogames, bekend om hun overdreven spectaculaire schrijfstijl, ziekelijk gebruik van het woord exclusive en het 'vergeten' van bronvermelding, te lezen dat de volgende editie van Pc Zone UK - natuurlijk geheel exclusief - een preview van Half-Life 2 zal hebben. Naast dit magazine zal echter ook het Vlaamse blad Pc Gameplay een preview hebben, waaronder waarschijnlijk ook tientallen andere bladen. Valve kennende zal het internet weer achtergesteld worden - dan maar die blaadjes doorspitten in de plaatstelijke kiosk. Voor Half-Life 2 willen we wel even de buitenlucht trotseren.