Het Duitse computerblad GameStar heeft een geloofwaardig artikel online gezet met speculaties en geruchten omtrent Half-Life 2, het vervolg op de beste PC game allertijden volgens vele polls en verkiezingen.

Zowel ATI als Nvidia hebben de Half-Life 2 reeds genoemd als een van de games die hun nieuwe producten zullen gaan ondersteunen. Zo noemde Nvidia Half-Life 2 op in het lijstje van games die dit jaar nog de nieuwe Cg-techniek zullen gaan gebruiken. Half-Life 2 draait immers op een nieuwe, door Valve zelf ontwikkelde 3D engine. ATI noemde Half-Life 2 bij de presentatie van haar Radeon 9800 kaart.Daarnaast heeft Valve op de E3 van dit jaar een stand en naar alle waarschijnlijkheid gaat men geen hele stand oprichten om alleen haar Steam technologie te showen. Naar alle waarschijnlijk zal Half-Life 2 daar dus ook van de partij moeten zijn - of zou Team Fortress 2 eindelijk eens haar opwachting maken?

Als we GameStar moeten geloven zal Half-Life 2 een meer grimmige sfeer hebben ten opzichte van haar voorganger. Voor de sfeer heeft men de nodige inspiratie gezocht bij The Matrix. In Half-Life 2 zal de speler wederom in de huid kruipen van Gordon Freeman, de hoofdrolspeler van de eerste Half-Life. Aan het verhaal wordt echter wel een nieuw, vrouwelijk karakter toegevoegd die je als NPC tegen zal komen.

Half-Life 2 zou volgens GameStar eind dit jaar moeten verschijnen en zal naast de PC ook op de Xbox verschijnen.