Wat iedereen al vreesde is een feit: Half-Life 2 is door het lekken van de source-code vertraagd tot ergens in 2004. Dit wist die Chief Executive, Christophe Ramboz, van uitgever Vivendi Universal Games, vandaag te melden. De gelekte code zou ongeveer één derde van het volledige spel omvatten.

Boze tongen beweren echter dat Valve de leak slechts gebruikt als een excuus om het spel uit te stellen. Immers, met het automatische patchen en Steam zou men makkelijk na de release de nodige anti-cheat patches online kunnen zetten. Alleen Valve zelf weet natuurlijk hoe de vork echt in de steel zit, maar je kan er gerust van uit gaan dat men daar het spel het liefst zo vroeg mogelijk op de markt brengt en het enkel uitstelt als daar gegronde redenen toe zijn.

En natuurlijk hoort er bij het uitstel van een Half-Life 2 datum meteen ook een welles/nietes gebeuren van proporties. Verschillende mensen hebben weer van verschillende bronnen vernomen dat het NIET zo is en de release nog gewoon voor de feestdagen gepland staat, andere sites hebben weer bronnen die beweren dat het toch WEL zo is ondanks de argumenten van de NIET-zeggers. Conclusie: wij wachten tot de feestdagen voorbij zijn zodat we tenminste zekerheid hebben.Met dank aan shakermaker en allen die na hem kwamen, voor het melden van dit nieuws.