Op de jaarlijkse G-Phoria awards show, gehouden in het Shrine Auditorium in Zuid Californië, komen gamers, celebrities en de pers tezamen voor het uitreiken van prestigieuze awards voor de beste games van het afgelopen jaar. Dezelfde show wordt echter ook gebruikt voor eventuele presentaties of speelbare demo's van aankomende toptitels. Zo ook in het geval van Half-Life 2.

De mensen van Valve hadden de E3 demo speelbaar beschikbaar gesteld voor het daar aanwezige publiek en naast het feit dat de game volgens hands-on impressies erg afgewerkt aanvoelt, wist Director of Marketing bij Valve, Doug Lombardi te vertellen dat de game momenteel diep in de afwerkingsfase zit en het spel ergens deze maand richting uitgever Vivendi Universal verstuurd zal worden. Niet lang daarna zal Vivendi dan over gaan tot het verschepen van de game richting retailers, wat een officiële release in augustus of september zeer waarschijnlijk maakt.

Ook liet Doug nog de systeemeisen van de game los. De minimale vereisten liggen op een 1,2 GHz processor met 256 MB aan werkgeheugen en een DirectX 7 videokaart. Wil je echter goed van de game kunnen genieten en de volle ervaring meemaken dan heb je een 2 GHz of snellere processor nodig met 512 MB aan werkgeheugen en een DirectX 9 videokaart. Verder kwam nog naar voren dat binnen de high-end range de ATI Radeon X800 wordt aangeraden, gezien deze videokaart de game grofwerk 30% sneller draait dan vergelijkbare nVidia kaarten zoals de 6800 Ultra.