Eindelijk is het zo ver, de nieuwe Half-Life update is officieel uit, tegelijk met een nieuwe versie van Counter-Strike.

De nieuwe update van Half-Life heeft naast een aantal bugfixes ook eindelijk Proxy Spectator Tech en Voice Communication Tech. Met Proxy Spectator Tech kunnen enkele duizenden mensen 1 match volgen. De spectators krijgen een mooie map te zien waarop duidelijk alle actie te volgen is. Ook makkelijk voor clans om tactieken te testen in bijvoorbeeld Counter-Strike. Met Voice Communication Tech kan er gebabbeld worden met medespelers.

Sierra raadt gebruikers aan SierraUp te gebruiken voor de updates. Deze kan je opstarten via Configuration en daarna Update.

De nieuwe CS bevat ook enkele belangrijke bugfixes. De befaamde hitbox bug is eindelijk verleden tijd. Naast enkele nieuwe maps (en enkele maps verwijderd) is de nieuwe CS aangepast aan de nieuwe Half-Life update met ook support voor Proxy Spectator Tech en Voice Communication Tech.

Tevens nog een bekende bug in deze release: Mensen met een ATI videokaart kunnen alleen in D3D spelen, hier wordt aan gewerkt dus verwacht binnenkort weer een nieuwe update. En misschien overbodig, iedereen met OpenGL-cheats moet deze deinstalleren. Iedereen met deze cheats wordt (eindelijk ! ) gekickt van de Half-Lifeservers.Half-Life 1.1.0.8

New Features:

» Multicast spectator added.

» Voice communication added.

» Hardware survey in installer.

» Added server chat to logging.

» Redesigned multiplayer scoreboard.

» CapsLock key is now bindable.

» HLDM weapons now use client side prediction.

Counter-Strike 1.3

Changes & Additions:

» Voice communication integrated into CS.

» Added server chat to logging.

» Primed grenades now explode if player is killed.

» New scoreboard.

» Radio commands can be heard by nearby enemies.

» Command Menu (VGUI) support implemented.

» Switching to spectator is now logged.

» Changed minimum value for "mp_chattime" to 1 second.

» Changed minimum value for "mp_buytime" to 0.25 (15 seconds).

De downloadlinks (worden nog geupdate)

Half-Life Client FULL Update (74.7Mb) Gamers Hardware Cistron SpelletjesGarnaal OpticPower Half-Life Client SMALL Update(12.4 Mb) Cistron SpelletjesGarnaal Fileplanet.it Lan-Attach.ch Barry's World Pagn.net Fragworld