Hajime Tabata wil pc-versie Final Fantasy 15 uitbreiden | Gamer.nl

Hajime Tabata wil pc-versie Final Fantasy 15 uitbreiden | Gamer.nl

Final Fantasy game director Hajime Tabata hoopt dat hij een mogelijke pc-port van Final Fantasy 15 kan uitbreiden met extra content. Dit zegt hij in een interview met Jeuxvideo. Een pc-versie van Final Fantasy 15 is op dit moment nog in bespreking, omdat de focus bij de ontwikkeling van de consoleversies ligt.

Tabata kijkt positief naar een pc-port van de game. “Ik ben erg positief over het ontwikkelen van een pc-versie, maar ik wil dan wel een heel ander project maken als daar mogelijkheid toe is”, zegt Tabata. “De reden dat ik intere e heb in een pc-versie, is omdat het de game naar een ander technisch niveau tilt. Deze versie zou technisch beter ontwikkeld zijn.”

Volgens Tabata kan een pc-versie worden uitgerust met onderdelen die op de consoleversie niet mogelijk zijn. “In de pc-versie hebben we de mogelijkheid een veel betere versie te presenteren als het aankomt op kwaliteit en de technologie. Dat gezegd hebbende – als we besluiten om een pc-versie van het spel te maken, dan start de ontwikkeling vanaf het begin. We moeten dan onderzoek doen naar welke technologie het beste werkt. Het wordt dan niet een simpele port van de consoleversie.”

Final Fantasy 15 verschijnt op 30 september voor PlayStation 4 en Xbox One. Een deluxe- en collectors-editie van de game is te reserveren via de Square Enix-winkel

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou