Nieuws
Hades PS5 Xbox

Hades is eerste game ooit die een Hugo Award wint

Spel won van games als The Last of Us 2 en Animal Crossing

Geschreven door Michel Musters op
Hades is de allereerste game die een prestigieuze Hugo Award heeft gewonnen.

De Hugo Award is een prijs die sinds 1953 elk jaar uitgereikt wordt voor de beste sciencefiction- of fantasyverhalen van het afgelopen jaar. De prijs is vernoemd naar sciencefiction-pionier Hugo Gernsback.

Dit jaar is een eenmalige categorie voor games opgericht binnen de Hugo Awards. Hades won het van The Last of Us: Part 2, Animal Crossing: New Horizons, Blaseball, Spiritfarer en Final Fantasy 7 Remake. De organisatie achter de awards overweegt een vaste categorie voor games in de awards te verwerken.

Hades verscheen in 2020 op pc en Nintendo Switch en kwam dit jaar ook uit op PlayStation- en Xbox-consoles. Gamer.nl gaf een 10 aan de game: "Hades speelt zo, zó ontzettend vloeiend. Maar bovenal is het knap dat dit spel verder niets te wensen overlaat. Stijl, muziek, verhaal, setting, herspeelbaarheid: Hades is zo breed als het diep is en blinkt overal in uit. Zo ongenaakbaar in afwerking zijn games zelden." Het spel stond op nummer één in de top 25 van 2020.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuwe Mass Effect draait zo goed als zeker op Unreal Engine Microsoft kon zelf niet aan Xbox Series X-consoles komen voor Halo-toernooi
0

Reacties op: Hades is eerste game ooit die een Hugo Award wint

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.